Picnic Bersama Family GGCC

wpid-img-20140421-wa0011.jpg

Plan ni pun pasal tetiba terfikir, aah lah, adik beradik Shaklee tak pernah picnic bertemu sesama kami, biasa masing-masing buat sesama ahli group sendiri-sendiri je. Nak organize pertemuan yang grand, semua macam susah nak commit. Bila fikir, lepas Masters Celebration, alang-alang tu, jumpa lah kejap. Dan alhamdulillah trip kami dari Kerteh … [Read more...]

Tahniah Kak Eli!

wpid-img-20140422-wa0007.jpg

Alhamdulillah akhirnya selamat bersalin jiran saya. Yang saya pernah cerita makan vitamin E untuk kulit, tapi side effect nya, Alhamdulillah tiba-tiba period getting better dan Alhamdulillah melekat zuriat ke 4 selepas hampir 4 tahun menunggu cahaya mata. Dan jugak yang saya pernah cerita dia makan Vitalea, baru lah HB naik compared to … [Read more...]

“Saya Menyesal Daftar Jadi Ahli Shaklee Sebab…”

Menyesal Daftar Sebagai Ahli Shaklee - FI

Walaupun menjadi ahli Shaklee mempunyai pelbagai kelebihan yang menyebabkan ramai orang teruja nak join, ada juga beberapa orang yang bila dah daftar, diorang menyesal giler. Sebab apa mereka menyesal daftar jadi ahli Shaklee? Ini merupakan antara 5 sebab utama yang biasa dikongsikan kepada saya. Kalau anda sedang berfikir-fikir nak join … [Read more...]

Hidup Anda Adalah Pilihan Anda

wpid-wp-1398076213581.jpeg

Sebelum Kak Azrin bertemu dengan Shaklee, dia disahkan menghidap TB. TB ni macam kronik sampai doktor minta dia jalani rawatan selama 8 bulan berturut. Dan dalam tempoh 8 bulan tu, dia tak dibenarkan mengandung. Tapi takdir Allah, dia disahkan mengandung masa treatment masuk bulan ke-5. Dia risau sangat, adakah baby dia akan selamat dengan ubat … [Read more...]

Kisah Stokin Putih

wpid-5053120210953.jpg

Hanya kerana sehelai stokin putih, hidup seorang ibu beranak 2, berubah, hingga berjaya mencapai rank tertinggi dalam Shaklee, sekaligus menjana income 5-angka sebulan dari rumah. Ape yang special dengan stokin putih ni? Ni sambungan entry pasal Masters Celebration tadi, kisah titik permulaan, apa yang menyebabkan Kak Anum tiba-tiba … [Read more...]

Kisah Bawang Putih Merawat Demam Selsema

wpid-wp-1397875809152.jpeg

Teringat ada sekali masa balik kampung hubby kat Jitra, hubby demam dan mula selsema. Oh suami saya ni walaupun family duduk Jitra, Kedah, tapi dia alergi dengan hama padi. Ironi sungguh lah kan. Haha. Bawang putih bakar Nak dijadikan cerita, satu hari tu melawat rumah kawan kepada mertua. Macam wajib lah, kalau balik Jitra, melawat rumah Mak … [Read more...]