Kisah Bawang Putih Merawat Demam Selsema

wpid-wp-1397875809152.jpeg

Teringat ada sekali masa balik kampung hubby kat Jitra, hubby demam dan mula selsema. Oh suami saya ni walaupun family duduk Jitra, Kedah, tapi dia alergi dengan hama padi. Ironi sungguh lah kan. Haha. Bawang putih bakar Nak dijadikan cerita, satu hari tu melawat rumah kawan kepada mertua. Macam wajib lah, kalau balik Jitra, melawat rumah Mak … [Read more...]

Kerana Dirimu Begitu Berharga

wpid-wp-1397790100568.jpeg

Siapa antara pembaca blog ni sayang diri sendiri? Macam mana korang tahu yang korang betul sayang kat diri sendiri? Of course lah benda material senang nampak, kita biasa nak kereta terbaik, rumah terbaik, baju tercantik untuk diri sendiri. Tapi tahu tak, bila kita tak yakin dengan kebolehan diri, itu petanda kita tak sayang kepada diri kita. … [Read more...]

5 Tips Terbaik Untuk Memilih Hotel Budget Yang Berbaloi

wpid-tras-mutiara-hotel-bentong-sesuai-untuk-lokasi-pelancongan-tahun-melawat-malaysia-2014.jpg.jpeg

Frequent traveller yang macam kami yang hampir setiap minggu long distance travel, mesti nak tak nak kena cari hotel budget untuk bermalam. Belum ada pilihan untuk menginap di hotel 5 bintang setiap minggu. Ahaks. Nak kongsikan dengan pembaca setia Diary of Muhammad, tips supaya rasa berbaloi lah pilih hotel budget tu. #1: Mana Nak Cari … [Read more...]

Fokus Pada Kelebihan

wpid-wp-1397703235245.jpeg

Setiap seorang dari kita ada kelebihan masing-masing. Tak sama kelebihan kita dengan orang sebelah. Tapi dunia sekarang menuntut kita untuk sentiasa bandingkan diri kita dengan orang lain, dan membuatkan kita susah nak hargai kelebihan diri. Bila dah asyik tengok jalan orang, diri sendiri pun tak ke mana lah. Percaya tak, orang yang … [Read more...]