Hamil | Set Hamil

3 Sebab ESP Penting Untuk Ibu Mengandung

Semasa mengandung biasanya kita akan jaga pemakanan sehabis baik. Apa yang masuk dalam mulut kita, itu akan membentuk bayi dalam rahim. Sebab tu masa mengandung saya secara peribadi tak amalkan makanan rapu.

Salah satu makanan tambahan atau Vitamin paling penting untuk ibu mengandung adalah protein. Shaklee menawarkan ESP sebagai pembekal protein terbaik untuk anda, bukan GMO, bebas lemak dan bebas kolesterol.

image

Saya kongsikan hari ini 3 sebab utama Protein penting semasa kehamilan.

Protein merupakan bahan asas untuk membuat sel tubuh bayi

Setelah sperma dan ovum bersenyawa,  satu sel induk akan terhasil. Di dalam rahim, sel induk ni akan duplicate menjadi banyak-banyak sel. Sel yang di duplicate ini akan berpecah.

Satu team bergabung untuk membentuk jantung. Satu team yg lain bergabung membentuk sel darah merah. Satu team yang lain bergabung membentuk tangan dan jari jemari.

Dan begitu lah seterusnya. Semua di dalam tubuh kita berasal dari sel-sel yang kecil yang bergabung. Protein pula merupakan bahan asas untuk membuat sel.

Jadi adakah protein ini penting?

Tanpa protein yang mencukupi, bayi mungkin berisiko untuk menghadapi masalah organ tidak sempurna seperti jantung tidak sempurna, masalah organ lain seperti buah pinggang atau paru-paru.

Mencegah pre eclampsia

Pre eclampsia turut dikenali sebagai tekanan darah tinggi semasa mengandung. Biasanya bila dah nak dekat bersalin,  baru akan datang simptom ini. Simptom ini membahayakan ibu dan juga bay

Sebagai tindakan mencegah pre – eclampsia semasa mengandung, pengambilan protein sangat kritikal. Dengan protein yang mencukupi, badan dapat memastikan salur darah cukup besar sekaligus mengelakkan tekanan darah tinggi.

Jemput baca penerangan lanjut saya di entry Pre Eclampsia, Tekanan Darah Tinggi Semasa Hamil 

Membekal tenaga berpanjangan

Seperkara lagi yang saya suka tentang ESP adalah, ia membekal tenaga berpanjangan semasa mengandung. Tak mengandung pun boleh ambil, no worries. Alhamdulillah masa mengandung anak kedua, saya diizinkan oleh Allah untuk melayan anak pertama saya bermain sepanjang hari.

Bayangkan lah budak kecik toddler, umur tengah aktif.

Alhamdulillah sepanjang siang tak letih dan kekal cergas. ESP ni membebaskan tenaga secara perlahan-lahan. Ia bersifat rendah glisemik. Berbeza dengan makan nasi, kita akan cepat letih jika sarapan dengan nasi, berbanding sarapan dengan makanan rendah glisemik seperti ESP.

Masa puasa Ramadhan semasa mengandung, saya hanya bersahur kan ESP, Performance Drink dan Meal Shakes, bersama beberapa biji kurma, tanpa nasi. Alhamdulillah bertahan hingga waktu berbuka

Harga Setin ESP hanya RM 160 sahaja termasuk pos.

Harga ini untuk kegunaan 2 bulan pemakanan. Ia juga penting untuk mengelakkan risiko bayi jantung berlubang atau organ tidak sempurna, mengelakkan risiko pre eclampsia, mengelakkan risiko GDM semasa mengandung dan membekal tenaga semasa mengandung.

Dapatkan ESP anda hari ini! Rujuk entry Set Vitamin Kehamilan Shaklee Untuk Ibu Mengandung untuk senarai lengkap vitamin ibu mengandung

Untuk order, hubungi saya di:

Khadeejah Hasmad
SMS /Call/ Whatsapp : 019 477 3457
Email: [email protected]
Shaklee ID : 858755

Atau,  anda boleh terus bank in RM 160 (Semenanjung ) atau RM 175 (Sabah Sarawak) ke:

Maybank 164490176487 atau
CIMB 12260064778520

Atas nama Khadeejah Hasmad
Emailkan bukti pembayaran ke [email protected]

Kemudian maklumkan di talian 019-4093457 (Khadeejah Hasmad) untuk butiran anda seperti nama, alamat dan no handphone untuk urusan penghantaran.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *