cara kecilkan peha
Tips Kuruskan Badan

4 Tips Kecilkan Peha Yang Dah Mula Bergesel

Mesti geram tengok kan, peha tu makin lama makin besar dan tiba-tiba asyik bergesel je pulak tu. Patut ler seluar dah  tak muat. Salah siapakah ini??

Kalau anda pun ada masalah yang sama, jom saya nak kongsikan 4 tips kecilkan peha  ^_^

4 Tips Kecilkan Peha Dengan Cepat

Simple je. Semua orang boleh buat dengan berjaya ^_^

#1: Jaga makan

Mari banyakkan makan buah dan sayur.

Menarik perkongsian kawan saya, dia cerita, kalau tak nak banyak makan, kita kena makan buah dulu.

Nanti buah tu akan kasi kita ada rasa kenyang sikit.

Dan bila kita rasa kenyang, kita tak mampu dah nak tambah nasi banyak-banyak.

cara kecilkan peha
Makan buah sebelum makan nasi

Heaven tak?

Seronok kan ^_^

Lagipun buah tak berlemak dan takde kolesterol.

So, lepas ni sila makan buah dulu.

Tembikai pun boleh, betik yang banyak fiber tu pun bagus.

Kasi penuh dulu perut, tutup nafsu makan 😛

#2: Senaman Yang Betul

Bukan semua senaman boleh kecilkan peha yang dah mula macam timun gebu tu >_<

Senaman kardiovaskular bagus untuk kecilkan peha.

Contoh senaman ini termasuk lah jogging, skipping rope.

Berjalan pun membantu, tapi kalau nak lagi cepat, kena jogging atau lari lah.

cara kecilkan peha
Skipping Rope macam masa kecik-kecik

 

Hmm, senaman-senaman yang libatkan bahagian peha juga lah kan.

Tapi jangan mula tiba-tiba buat straight satu jam.

Warm up dulu.

Kalau kita jenis tak pernah bersenam, dan tiba-tiba nak bersenam, buat sikit-sikit dulu sebab takut otot kita terkejut dan bila terkejut, boleh jadi tercedera.

Bila cedera, sah-sah peha kita tetap gitu jugak rupa nya, tak slim slim.

#3: Mencangkung

Mencangkung menggunakan peha.

Berdiri dan perlahan-lahan duduk cangkung.

Pastikan belakang badan kita lurus, lepas tu berdiri semula.

Bila kita buat beberapa kali, maka terbakar lah lemak degil kat bahagian peha tu 😀

senaman kecilkan peha
Lebih kurang gini. Pastikan belakang badan tu tegak gini, atau kalau nak tegak 90 darjah, boleh cuba sandar pada dinding

#4: Amalkan Cinch Shake

Dalam minuman Cinch ni ada protein bernama Leucine.

Sambil bersenam, amalkan minuman protein jenis Leucine untuk bina bahagian otot.

Penting ni sebab bila otot kuat dan metabolisma tinggi, baru lah otot boleh bakar lemak-lemak degil pada peha dengan berjaya. 

Kalau tiada Leucine, otot kita akan hilang selepas bersenam.

Kalau kehilangan otot, nanti lepas beberapa siri senaman, kita akan nampak langsing, tapi tak lama lepas tu senang je badan kita naik semula sebab takde otot yang kuat untuk bakar lemak dari makanan yang kita makan.

Cinch Shake ni satu tin RM 183 je 😉

Ada 3 perasa pulak – Cafe Latte, Chocolate dan Vanilla. Insya-Allah kenyang sepanjang hari 😀

cara kecilkan peha gemuk

Cuba bayangkan, anda versi slim, boleh muat baju kurung saiz M, seluar pun dah mula saiz 32.

Wow! Syok kan 😉

Baru lah ada keyakinan diri ^_^

cara kecilkan peha
Amacam? 😀

Senaman harian digabungkan dengan Cinch Shake akan menghasilkan peha kecil dan bentuk badan cantik ikut macam hour glass! ^_^

Kalau nk peha kurus cepat, baik bertindak cepat, fikir lama – lama nanti lagi lama nak dapat shape. Contact saya, saya guide macam mana 😀

Boleh hubungi saya di:

Khadeejah Hasmad

SMS/WhatsApp : 019 477 3457

Shaklee ID : 858755

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *