Jerawat

Tips Hilangkan Jerawat Dengan Cepat Sebelum Dinner Ulang Tahun Perkahwinan

Teringat dulu masa zaman sekolah menengah, jerawat suka sangat datang. Besar besar pulak tuh.

Jerawat adalah memburukkan pandangan, haha. Di samping sakit berdenyut jugak lah. Tangan ni gatal je nak pecahkan. Tapi kalau pecah, dia boleh merebak tempat lain.

Parut jerawat pulak boleh jadi hitam dan susah nak hilang. Adeih.

Lagi parah kalau lagi seminggu ada event penting macam anniversary dinner, confirm ke boleh hilang cepat?

Nak make up pulak, takut karang beranak-pinak pulak jerawat tu nanti.

Euwww
Euwww

Ish, tak boleh jadi ni.

5 Tips Hilangkan Jerawat Dengan Cepat

Hari ni saya nak kongsi kan 5 tips mudah hilangkan jerawat. Kalau yang dah berjerawat sampai nanah tu, elok sangat lah amalkan.

Tips #1: Bawang Putih

Bawang putih terkenal dengan sifat antibiotik semulajadi. Potong bawang putih, dan sapu pada mata jerawat.

Kalau nak tumbuk pun boleh, dan sapu pada jerawat. Insya-Allah hilang lah nanti tu.

Tapi takutnya petua ni dia boleh buat kulit jadi panas, nanti jerawat boleh jadi makin teruk.

Hmm, next tip?

Tips #2: Ubat Gigi

Sapu sikit ubat gigi kat jerawat, nanti dia kecut sikit. Saya dah pernah cuba ni. Sikit lah hilang nya.

Nak hilang lagi cepat, jap, baca dulu sampai habis 😀

Tips #3: Betik

Betik kaya dengan Vitamin A yang bertindak sebagai antioksidan.

Blend betik, sapu dengan hampasnya sekali ke muka yang berjerawat. Lepas 20 minit ke, cuci balik dengan air suam.

Erm, tapi melekat lekit sikit lah betik ni.

Lagi pulak kita tak pasti jenis betik terbaik untuk hilangkan jerawat.

Hmm, next tips lah!

Tips #4: Madu

Campurkan 2 sudu besar madu dengan sedikit serbuk kayu manis. Serbuk kayu manis ni, just tumbuk kayu manis sebatang tu pun dah ok

Kemudian sapu kat muka.

Biar 5-10 minit, pastu cuci dengan air suam.

Madu bersifat antibakteria dan kelikatan madu dikatakan boleh menarik keluar kotoran jerawat.

 

Tips #5: Detoks

Detoks ini ada banyak cara.

Ada cara minum air lemon, bekam dan pelbagai lagi

Objektif detoks adalah untuk buang segala toksin dalam badan.

Ini kerana toksin-toksin ini merupakan punca dan akar kenapa jerawat asyik naik dan tak mahu surut.

Lebih baik kita buang akar jerawat berbanding hanya hilangkan jerawat tetapi selepas itu naik semula, betul kan?

Hilangkan Jerawat Dengan Cara Detoks

Percaya tak, dengan detoks, jerawat kita boleh hilang dengan mudah.

Jerawat terhasil sebab muka kita keluarkan terlalu banyak minyak.

Di tambah pula dengan liang pori di muka yang terlalu besar.

Minyak di muka ini sebenarnya bagus untuk memastikan muka kekal lembap dan tidak kering mengelupas.

Tetapi kalau dalam badan kita, kita makan makanan yang tidak berkhasiat, minyak yang dihasilkan adalah berupa toksin yang akan merosakkan muka.

Bila udara sekeliling kotor, habuk debu terperangkap pada liang pori, di tambah pula dengan minyak yang dikeluarkan oleh kulit muka, ia akan bergabung menghasilkan sebuah jerawat yang besar.

Mari ikuti kisah Kak As di bawah.

Rahsia Kak As Hilangkan Jerawat

Dulu As tak percaya detoks ini boleh hilangkan jerawat dengan mudah.

Tapi sejak tengok ramai yang berjaya setelah detoks, memang teruja nak cuba.

As akui kena ada disiplin yang tinggi.

As pilih untuk detoks dengan cara Shaklee sebab mudah amal dan mudah untuk As telan.

Set detoks yang As ambil termasuklah Vivix, Alfalfa, Nutriferon, Herblax, Garlic dan DTX.

Perubahan ketara selepas 2 minggu pengambilan set ini, muka As nampak lebih licin.

Kulit muka As nampak lebih sempurna pada bulan kedua setelah As amalkan secara konsisten.

 

Jerawat Kak As Sebelum dan Selepas

Nak tengok perubahan wajah Kak As?

Kak As sebelum dan selepas

Nampak beza sangat kan?

Jerawat Kak As hilang. Tekstur kulit muka pula dulu kasar. Tetapi selepas detoks cara Shaklee, kulit muka Kak As bukan setakat hilang jerawat, tetapi juga licin dan lebih bersih.

Nampak lebih anggun dan segar.

Apa itu Detoks Shaklee?

Detoks Shaklee adalah amalkan gaya pemakanan sihat di samping amalkan supplement set detoks.

Dalam badan kita banyak toksin akibat pemakanan yang terlalu tinggi gula, pewarna dan bahan berproses.

Toksin ini menghasilkan parasit yang secara tak langsung membuatkan kulit muka sangat mudah naik jerawat, kulit kasar, jeragat dan nampak kusam.

Semasa amalkan detoks Shaklee, anda hanya perlu pantang:

1/ Gula putih (ganti dengan gula perang)

2/ Roti putih (ganti gula perang)

3/ Makan makanan berasaskan tepung gandum (ganti dengan banyakkan makan buah-buahan dan sayur)

4/ Minuman berkafein seperti kopi atau teh (ganti dengan susu atau yogurt)

Sambil itu amalkan supplement Set Detoks macam Kak As cerita.

Itu sahaja.

Senang sahaja, kan?

Set Detoks Shaklee untuk hilangkan jerawat sekaligus licinkan kulit

Untuk dapatkan Set Detoks macam Kak As kongsikan di atas, anda boleh terus hubungi saya di  email di bawah.

♥ Khadeejah Hasmad ♥
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *