ESP

5 Tips Menghilangkan Loya Mengandung

Antara tanda-tanda awal kita tahu yang kita hamil atau pregnant adalah, rasa macam loya nak muntah. Kadang hanya dengan bau makanan je pun dah rasa loya.

Loya ni kadang boleh buat kita muntah sampai rasa takde apa lagi yang nak dimuntahkan T_T Kira sampai hanya muntah air. Ohh

5 tips atasi menghilangkan loya mengandung

Saya sendiri pernah loya masa mengandung anak kedua, Maryam. Tak boleh bau tumis sekalipun. Tapi alhamdulillah masakan mak, semua boleh masuk. Lain-lain, tak boleh.

Oh sebelum itu, jom tengok pengalaman kawan saya, Puan Ainul, yang mengandung dan kekal cergas, siap boleh panjat candi yang tinggi!

[vimeo id=”119816343″ width=”600″ height=”340″ position=”center”]

Saya kongsikan di sini 5 tips untuk atasi loya mengandung, moga bermanfaat untuk ibu-ibu pregnant 😀

      1. Makan sedikit dan kerap

        Bila perut kita kosong, perut akan jadi sangat berasid. Ye lah, patutnya asid tu memproseskan makanan. Tapi bila takde makanan, dia proses je lah perut kosong. Erk

        Dan ini boleh menambah terukkan loya kita T_T

        Makan buah sikit tapi kerap
        Makan buah sikit tapi kerap
      2. Elak makanan pedas

        Makanan pedas dan berempah besar kemungkinan boleh mengundang lebih banyak asid dalam perut dan seterusnya mengundang loya
        elakkan cili atasi loya morning sickness masa mengandung

      3. Banyakkan minum air

        Tubuh yang dehidrasi, lebih mudah mengundang loya berbanding tubuh yang hidrasi. Kalau rasa susah nak minum air, cuba kunyah ais, atau minum air sejuk beris atau air panas mendidih.

        Suhu yang ekstrem membantu elakkan perut rasa loya

      4. Bau lemon

        Bila kita pregnant, tubuh kita akan mengalami ketidak seimbangan hormon.

        Antara hormon yang terlebih banyak adalah estrogen.

        Bila banyak sangat estrogen, ia boleh mempengaruhi hidung menjadi tersangat sensitif. Bau perfume tak boleh. Bau sampah, lagi lah tak boleh.

        Jadi untuk atasi masalah ini, cuba simpan lemon, dan bila jumpa je bau yang rasa tak boleh terima, ambil lemon, dan letak pada hidung 😀

        atasi loya mengandung

      5. Makanan Tambahan Protein

        Protein membantu perut rasa kenyang lebih lama. So, takyah nak makan sokmo. Dan loya pun boleh berkurang.

        Kalau macam tak lalu nak makan telur atau ikan sebagai sumber protein, anda boleh amalkan ESP sebagai supplement protein anda 😀 Boleh rujuk pada Entry Apa Itu ESP untuk kenali, ESP Shaklee ni apa.

        Berikut saya kongsikan pengalaman adik kepada kenalan di group Shaklee tentang ESP dan loya nya :

        ESP hilangkan loya
        ESP & Morning Sickness

ESP boleh bantu kurangkan morning sickness. Saya bagi ESP kat adik saya yg mabuk dan muntah-muntah sbb pregnant masa minggu kedua puasa. Sepanjang 2 minggu tu, dia tak dapat puasa sbb asyik muntah.

Bila bersahur dgn nasi dan minum ESP, Alhamdulillah, dia dapat bertahan untuk puasa sepanjang hari. Katanya, perut dia lambat masuk angin sbb kenyang lama sikit dari biasa, kurang rasa nak muntah. The best part is, akhirnya dia beli 1 canister ESP utk bekalannya sehari-harian.

Perkongsian Puan Haridah yang cergas berpuasa semasa hamil, jom tengok!

[vimeo id=”117142486″ width=”600″ height=”340″ position=”center”]

Anda berminat untuk dapatkan ESP Shaklee?

Harga

Harga setin ESP Shaklee hanya RM 160 sahaja dan bertahan sehingga 2 bulan!

Harga ini termasuk poslaju ke kawasan anda, dan cara makan eksklusif 5 bintang untuk anda yang buat belian dari saya 😀

ESP bantu banyakkan susu badan ibu berpantang

Jika anda berminat untuk dapatkan terus Set Hamil Lengkap, pun boleh 😀

Set Pregnant

Untuk order, hubungi saya sekarang!

iR Khadeejah Hasmad
SMS/WhatsApp: 019 409 3457

==========================

Nota: Berminat nak jadi ahli Shaklee? Untuk makan sendiri pun saya terima 😀

Tapi kalau nak jana pendapatan dari Shakleekita akan bantu semaksima mungkin 😀

Hanya RM 75 (WM)/RM 85 (EM) untuk jadi ahli Shaklee 😀 Hubungi saya, Khadeejah Hasmad di SMS/WhatsApp 019 409 3457 untuk mendaftar sekarang!

 

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *