Set Hamil

7 FAQ Vitamin Set Mengandung Shaklee

Kalau kita pregnant dan check up kat klinik atau hospital, biasanya gynae akan bagi supplement siap-siap.

Tapi sejak pregnant Maryam, saya memilih Shaklee sebagai supplement pre-natal 😀

Sebabnya, Shaklee ni semulajadi, takde bahan kimia. Supplement klinik mungkin ada beberapa bahan kimia.

set vitamin ibu hamil mengandung shaklee

Macam mana nak tahu vitamin tu natural ke tidak?

Kalau nak tengok natural atau tidak, tengok dalam botol tu, ada silica gel tak.

Kalau ada, maksudnya vitamin tu tak natural sebab ia perlukan silica gel untuk maintain daya tahan bahan kimia dalam vitamin.

Dalam Set Hamil Mengandung Shaklee yang premium, ada 6 jenis vitamin.

FAQ Set Hamil Shaklee

Alang-alang cerita pasal Set Hamil Shaklee ni, saya senaraikan soalan yang ibu-ibu biasa tanya

Set Pregnant

  1. Kalau baru 5-minggu, dah boleh mula makan ke Set Mengandung Shaklee ni?

    Ya, boleh. Masa 5-minggu dan first trimester, organ penting baby macam jantung dan tulang belakang mula terbentuk.

    Untuk tujuan ini, baby sangat perlukan bekalan protein dan folic acid yang mencukupi

  2. Bacaan HB saya low, boleh ke Set Hamil Shaklee ni membantu?

    Boleh. Amalkan pengambilan Vitalea Iron Formulated. Zat besi membantu up kan semula bacaan HB

  3. Saya bleeding, supplement mana yang membantu?

    Bleeding ada banyak sebab. Saya pernah bleeding hingga keguguran kehamilan kedua.

    Gynae saya maklumkan saya keguguran disebabkan saya kekurangan protein.

    Maka untuk bleeding, saya cadangkan pengambilan ESP sebagai sumber protein yang mencukupi untuk anda

  4. Saya ada masalah GDM. Boleh kah saya ambil Set Kehamilan Shaklee?

    Ya boleh. Malah ESP dalam Set ini biiznillah membantu untuk kawal bacaan gula dalam darah anda.

  5. Adakah anak saya akan besar bila saya makan Shaklee?

    Anak besar itu subjektif. Shaklee tidak menambahkan selera anda, sebab ia nya kosong kalori.

    Jadi, semestinya tidak membuatkan saiz baby jadi besar.

    Perhatikan pemakanan dan diet anda

  6. Kalau dah ambil Shaklee, boleh tinggal tak supplement klinik

    Secara peribadi, bila saya ambil Shaklee, saya dah tak makan vitamin klinik.

  7. Kena ambil semua ke. Macam banyak je.

    Anda boleh pilih anda nak ambil supplement yang mana satu. Setiap satu mempunyai fungsi tersendiri

    ESP – Bekalan protein. Ada baaaaaanyak kepentingan ESP sebenarnya.

    Antaranya, Protein diperlukan untuk penghasilan organ-organ penting dalam tubuh baby. Bukan takat kasi comel je tau 😉

    ESP juga sangat best untuk bantu ibu bertenaga, di samping kulit berseri walaupun mengandung

    Vitalea – Maintain bacaan HB ibu mengandung di samping membantu ibu bertenaga

    Vitamin C – Memastikan kantung intact, so that takde masalah air ketuban pecah pra-matang

    B Complex – Bekalan acid folic buat ibu

    Ostematrix – Bekalan kalsium untuk ibu. Kalsium sangat penting untuk pembentukan jantung baby yang sihat di samping elak ibu sakit pinggang dan lenguh badan

    Omega Guard – Bantu perkembangan otak dan mata baby sebab Omega bagus untuk kesihatan retina mata

    Omega juga bagus untuk elak baby dari mendapat alergi. Kalau mak ayah ada eczema ke, resdung ke, biasa anak akan mewarisi alergi tu, kan?

    Tapi Omega akan bantu atasi radang yang menyebabkan alergi tu dari dalam tubuh baby

Harga

Satu set untuk Set Hamil Shaklee Premium berharga RM 591.25 sahaja. Boleh bertahan untuk kegunaan hingga 4-bulan.

Kami juga menerima bayaran melalui kad kredit 😀

Nak lebih diskaun? 😉

Daftar jadi ahli Shaklee, dan anda boleh terus menikmati harga ahli 😀

Untuk order, hubungi saya

Khadeejah Hasmad
SMS/WhatsApp : 019 477 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *