Jadi Ahli Shaklee

7 Kelebihan Jadi Ahli Shaklee, Jujur Dari Hati Ku

Teringat lagi, masa mula-mula kenal Shaklee, masa tu ramai kawan dan senior jual dan promote. Memang circle of friends di kalangan orang-orang yang saya kenal.

But then reluctant nak join jadi ahli Shaklee sebab tak suka promote-promote. Haha.

Tapi terpaksa juga cuba Shaklee masa pantang Muhammad, sebab rasa penat yang amat. Dia menyusu setiap 15-30 minit okay! Tak main lah setiap 1-2 jam nih.

Dan kebetulan saya follow blog upline saya, masa tu belum upline lah. Suka cara dia cerita bersahaja. Rentetan dari tu, lepas cuba ESP untuk tenaga, saya pun sign up dengan upline saya, panggil Kak Along. Senior universiti ai yang ai tak pernah jumpa πŸ˜›

7 sebab anda perlu daftar menjadi ahli dan pengedar Shaklee

Shaklee ni best sebab banyak perkara.Β Nak cerita bab mana dulu ek πŸ˜‰

Oh

  1. Family oriented

    Saya adalah tak boleh berpisah dengan suami dan anak-anak. Kalau keluar jalan, semua kena ikut.

    Alhamdulillah Shaklee group saya sangat family oriented. Kalau ada event, pemandangan budak-budak berlari dan menjerit kegembiraan tu adalah normal.

    Biasa suara anak saya lah paling nyaring >_<

    Dan masa naik stage ambil award pun, selamba je babywering Maryam.

  2. Penuh motivasi dan aura positif

    Saya sangat suka bisnes Shaklee sebab sentiasa tak kering dari motivasi. Asal rasa nak down je, ada sesi motivasi kat iReach & Creams .

    Pastu ada groupchat dan group WhatsApp sesama sidelines.

    Oh bisnes Shaklee group kami tak macam conventional business. We share tips. Malah plan cross coaching tuh.

    Haa, kalau bisnes lain, mana nak dapat? Lagi sorok-sorok tips ade ler

  3. Kebergantungan dengan Allah

    Bab ni pun, kalau buat bisnes lain, susah nak jumpa. Tapi dalam group kami, zikir 1,000x tu dah semacam wajib setiap hari.

    Bukan takat satu je, malah 2-3 zikir

    Kita belajar yag memberi rezeki ini adalah Allah. Kita wajib usaha, tapi tawakkal pun wajib sepenuhnya

  4. Ilmu

    Haa, yang ni saya perasan group iReach pioneer. Saya sangat bangga dengan group iReach sebab ke hadapan bab blogging, bab Facebook marketing, automate business dan benda-benda yang add value lah.

    Kami bukan sekadar jual vitamin, but more than that.

    Shaklee is not just a business, tapi a platform to learn as much as you can.

  5. Duduk rumah

    Hik3. Nak belajar benda baru, duduk je rumah tak yah keluar pergi meeting malam. Takde laptop? No hal. Bukak je HP, godek lah segala files dalam Facebook group atau iReach Web.

    Customer order?

    Minta je Shaklee poskan. Order online je. Takyah kita susah susah pergi harung jem ke pejabat pos. Lepas tu nak kena beratur lagi T_T

  6. Tak yah simpan stok

    Saya memang tak galakkan anak buah saya simpan stok, unless diorang dah ada regular order.

    Senang tau, na balik kampung, tak yah angkut stok.

    Bila ada order, Shaklee je uruskan.

  7. Semulajadi dan berkesan

    Kalau nak tahu lah, family kecik saya, demam pun tak makan panadol tau. Ooops, ini bukan riak ya. Panadol tu last resort.

    Selagi boleh, kalau deamam, kami guna kaedah semulajadi macam tuam dengan air atau ais, minum air kelapa ke. Kalau batuk, minum air masak banyak banyak banyak.

    Dan alhamdulillah sebagai alternatif kepada panadol dan seangkatan dengannya, saya bertemu dengan perubatan homeopati dan Shaklee.

    Shaklee ni sumber semulajadi, dan proses buat pun semulajadi.

Oh dah panjang dah tulis πŸ˜‰

Kalau anda berkira-kira nak join ke tak jadi ahli Shaklee, mungkin anda perlu tahu, kalau makan sendiri pun boleh buat duit tau.

Eh, income saya berapa?

Ada lah πŸ˜‰ Alhamdulillah melebihi gaji masa kerja dolu πŸ˜€ Semua pun dari Allah.

Nak daftar jadi ahli Shaklee?

Boleh2 πŸ˜€ Hubungi saya sekarang!

Khadeejah Hasmad
SMS/WhatsApp : 019 477 3457

Shaklee ID : 858755

 

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *