Uncategorized
Untuk Set Breastfeeding Shaklee, paling minimum saya akan cadangkan pengambilan ESP dan Vitalea. Kenapa bukan Alfalfa dikenali sebagai milk booster?

Cerita nya camni. ESP bertugas untuk menghasilkan sel tubuh yang sihat. Tahu tak hanya sel tubuh yang sihat yang boleh serap 99% nutrisi dari makanan. Kalau sel tubuh sakit, hanya 30% atau 50% je nutrisi yang dapat di serap. Bila tak banyak nutrisi dapat di serap, itu yang susu merudum sebab badan tak cukup zat nak produce susu.

Vitalea pulak untuk maintain kan sel tubuh tu agar kekal sihat dan tak sakit. Vitalea provide pelbagai jenis vitamin termasuk vitamin B complex, Vitamin C dan Calcium untuk memberi maintain sel agar kekal sihat. Sebijik Vitalea tu sama dengan 40 hidangan makanan. Mana pulak kita nak sumbat 40 hidangan at one time kan? Cara mudah, telan je Vitalea ni 2 bijik sehari. Setel!

Eh eh, tapi jangan salah faham pulak, walaupun korang ambil Vitalea, makan nasik tetap kena makan ok. Sayur tetap kena makan. Sebab makanan membantu penyerapan vitamin dengan lebih optimum. Kalau tubuh tak makan apa- apa, expect dari vitamin je, khasiat tetap tak dpt terserap dgn baik

Ok, masih kurang jelas?

Saya bagi analogi ek.
Dalam toilet, kite tengah mandi. Tengah syok mandi shower, tetiba air slow. Haa? Kite pun call SYABAS (ni syarikat bekalan air kat selangor) , tanya apesal air slow. SYABAS cakap, kitorang tak catu ape- ape pun air, ok je flow air dari pusat. Meh kitorg flow kan lebih banyak. Tapi air shower kite tetap slow. Mesti korang dah dapat agak apa punca nya kan? Ni mesti ada paip bocor kat mana- mana sebab tu air shower kita slow.

Walau banyak mana pun air yang SYABAS salurkan ke rumah kita, tapi kalau paip bocor, tetap air rumah kita tak banyak. Jadi solusinya? Kena lah repair paip bocor tu. Tampal ke, simen ke. Lepas tampal dan simen, takkan nak biar camtu je kan. Kena lah pateri ke, supaya tampalan dan simen tu maintain kuat untuk pastikan paip tak bocor lagi.

Macam tu jugak lah peranan ESP dan Vitalea dalam tubuh ibu menyusu.

Sel tubuh yang sakit dan tak sihat umpama paip bocor yang tak dapat salurkan sepenuhnya nutrisi dari makanan yang kita makanan. Dah kata tak sihat kan. Makan lah macam2 jenis milk booster sekali pun, kalau sel tubuh tak sihat, dia macam paip bocor tadi lah. Tubuh tetap tak dapat nak serap nutrisi, just sikit je dapat. Itu yang resulted kepada susu merudum.

Jadi apa kena buat? Repair sel tubuh ni agar dia jadi sihat dan kuat dan dapat serap sepenuhnya nutrisi dari makanan. Repair dengan protein dari ESP. Lepas repair nak tinggal camtu je ke? Tak boleh lah kan., kena make sureΒ  maintenance sel sihat ni pun terjaga dengan pengambilan Vitalea.

Insya-Allah bila sel tubuh sihat, nutrisi pun makin banyak dapat diserap, susu pun insya-Allah akan melimpah ruah.

Ini set asas breastfeeding shaklee >> ESP + Vitalea

Lepas tu kalau nak tambah B Complex ke, Milk Booster Alfalfa dan Ostematrix ke, Omega Guard ke, itu terpulang kepada pilihan masing- masing

B Complex ni peranan dia untuk memastikan saraf dalam tubuh ibu kekal sihat. Dan juga untuk merangsanga hormon serotonin, sejenis hormon yang trigger happy mood dalam otak ibu menyusu. Sebab apa happy mood penting? Sebab hanya dengan happy mood, oxytocin akan terhasil. Kenapa oxytocin penting? Oxytocin ni lah merangsang penghasilan susu yang banyak. Nampak tak kaitan kat sini?

B Complex >>Β Rangsang Serotonin >> Oxytocin Terangsang >> Kelenjar Susu Terangsang >> Susu Melimpah Ruah

Ostematrix pulak provide Calcium. Salah satu komponen utama susu adalah kalsium. Betul? Sapa tak setuju, sila angkat keyboard πŸ˜› Jadi Ostematrix ni top- up kekurangan calcium dalam badan kita yang menyebabkan production susu low. Bila bahan buat susu tak cukup, expected lah kan susu pun jadi tak cukup. Selain tu Ostematrix ni turut mencegah ibu dari kena osteoporosis kepada ibu menyusu di masa hadapan yang disebabkan oleh menyusu anak tadi

Alfalfa pulak ni memang famous lah. Sejenis milk booster.

Omega Guard pulak untuk rangsang pertumbuhan otak baby dan penglihatan baby. Ye lah, takkan newborn kite nak bagi makan tablet minyak ikan kan. Jadi kat sini omega guard kita makan, dan salurkan kepada baby melalui susu kita

Korang berminat nak cuba Set Breastfeeding Shaklee? Boleh jugak request korang nak supplement apa, contoh just nak Alfalfa + Ostematrix, boleh2.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *