Malaysia | Pahang

Air Terjun Best Di Bentong, Pahang

Kalau musafir ke Lembah Klang dari Pantai Timur, saya suka singgah ke Bentong, Pahang.

Bukan pekannya yang menjadi tarikan.

Tapi suka Air Terjun Chamang.

Biasanya kami menginap kat Hotel Tras Mutiara. Bawah hotel ini ada laundry DIY. Ada pelbagai pilihan bilik dari yang kecil hingga yang besar.

Biasa kami suka breakfast kat kedai tepi jalan yang bukan across Hotel, tapi depan sikit je.

image

Saya suka mihun dan sambal nya. Manis. Kadang saja bermalam situ sebab nak breakfast kat kedai tu. Hehe.

Air Terjun ni pulak dalam 15-20 minit drive dari jalan utama.

Nyaman, kalau orang KL rasa Sungai Congkak tu best,  try pi sini. Lagi sejuk dan nyaman.

Jangan risau sesat, ada signboard

Jom layan gambar ^_^

image

image

image

image

image

image

image

Pendek kata, kalau nak relax, bagus datang. Kalau tak nak orang ramai, sila lah datang pada weekdays. Hihi.

Boleh berendam puas-puas.

 

Jom cuti-cuti detox minda, rehatkan minda 😉

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *