Family Diary

Alhamdulillah, FREE Gadget ;)

Dapat lagik handphone free 😛 Memula dapat handphone free sebab hubby tolong repair kan handphone kawan dia. Alkisahnya, S2 kawan ni masuk air. Tak dpt nak repair. So simpan dalam laci, buat pekasam 😛 Pastu ada satu hari hubby and the friend borak2, terbukak laci kawan ni, ternampak lah handphone rosak tu. Hubby jenis suka godek gadget, dia pun offer untuk repair kan. Masa tu kawan ni dah beli pun handphone lain pun.

Godek punya godek, alhamdulillah menjadi pulak. Waaahh!! Terer hubby ku. Tapi dia takmo caj apa2 kat kawan, sebab saja tolong member. Kira kawan tu dpt free repair cost aje lah. Tapi nape tah, kawan tu kate takpe lah, hadiah je la kat hubby. Huhuhuhu. Dapat FREE S2 tuh

Hasil usaha saja nak tolong nak repair kan handphone.

Second free handphone, S3 versi clone. Kitorang join Muslim Niaga. Memang Muslim Niaga ni kadang2 akan buat cabaran, hadiah gempak2. December last year Muslim Niaga buat cabaran, sapa dapat jual dalam 15 pen digital my iman, sebelum Februari, dapat hadiah S3 versi clone. Kalau xsalah kena jual 15 pen. Ke lebih, saye tak ikut sgt, busy shaklee 😛 Harga jual satu set pen tu RM 450.

Hubby, dah memang itu killer product dia. Dia memang pulun. Dan alhamdulillah dapat lagik free handphone!! Dengan hasil usaha jual pen my iman. Atas izin Allah.

Murahnya rezeki hubby, saya perhati, bukan sebab nasib baik. There’s no such thing as tiba-tiba dapat itu ini. Atau kalau non muslim kata, ‘menang loteri’. There’s no such thing as that. Free things comes by bila kita usaha, atau kita niat nak tolong orang.

Hubby memang gila gadget. Tapi sejak kawen, saye restrict, kalau nak beli baru, kena let go gadget lama. Unless dapat free tu, lain cerita lah kan. Gadget bukan murah, mana ada harga seratus dua. Mesti cecah seribu gak.

Jadi kawan2, nak tak handphone free? 😛 Saye tak offer lah. Tapi jom kita berusaha, cari peluang, insya-Allah pasti Allah akan kurniakan rezeki yang tak disangka-sangka 😉

p/s: nak usaha untuk car bonus Shaklee pulak nih 😀

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *