Uncategorized

Allah Makes, menCERIAkan Anakku :D

Tatau nak letak tajuk apa. Hehe. Tapi nak cerita tentang set buku ALLAH MAKES. Dalam set ni, ada 10 buku. 10 buku yang boleh di letak kat SETIAP TEMPAT dalam rumah, untuk MEMBIASAKAN anak dengan buku comel =)

Dalam satu set siri ALLAH MAKES, ada SEPULUH (10) COLORFUL BOOKS πŸ˜€

    Untuk page preview, boleh klik sini πŸ˜€

    ALLAH MAKES SET, RM 68/Set

    Tajuk yang ada:

    1. Allah Makes Us
    2. Allah Makes Apples
    3. Allah Makes Cats
    4. Allah Makes Flowers
    5. Allah Makes Birds
    6. Allah Makes Fish
    7. Allah Makes Trees
    8. Allah Makes Mountains
    9. Allah Makes The Sun
    10. Allah Makes Our World

    Saye letak kat: πŸ˜€

    * 2 buku, the most favored title- letak kat bawah bantal kat bedroom- so that bangun pagi je baby akan terus capai buku =)
    *2 buku lagi letak kat dressing table yg baby suka panjat πŸ˜›
    *2 letak kat living room sebelah kotak toys πŸ˜‰
    *1 letak kat dalam kereta kat seat depan
    *1 letak kat kereta seat belakang
    *2 letak kat dapur- baby ‘baca’ buku masa teman mak masak kat dapur πŸ˜›

    Mama Raisya pun berkongsi cara yang lebih kurang sama πŸ˜€

    Alhamdulillah..memang buku Raisya sy letak kat bawah bantal kat bedroom, BANGUN PAGI JA sambil nk capai botol susu tepi bantal dia secara kebetulan MEMANG DIA AKAN AMBIL SKALI BUKUNYA..

    then DALAM KERETA, SPARE [email protected] BUKU DIA. 1 lagi yg x da kat cni..sy memang LETAK DALAM BEG GALAS DIA [email protected] BUKU, the most favored thing Raisya jenis nak ke mana ja kuar dari rumah memang dia akan bawa beg galas pink dia. So selain pampers, botol susu dan baju spare dia buku kegemaran dia pun turut ada dalam beg tu…ALHAMDULILLAH, klu jmpa kwn dia ja abis BEG DIA SELONGKAR COZ NAK TUNJUK BUKU DIA DLM BEG TU =)

    Raisya & Book #10: Allah Makes Our World =)

    Buku yang saya cerita bessttt sangat ni adalah buku dari SET ALLAH MAKES πŸ˜€
    Memang bestttt sangat! Saya start bacakan untuk Muhammad dari usia dia 3 bulan. Antara feature yg MEMIKAT HATI BABY:

    • satu page tu, ada GAMBAR BERWARNA TERANG
    • untuk buku 1 – 5, satu page tu ada SEKETUL JE GAMBAR. Baby kan suka tengok satu object pd satu2 masa πŸ˜€
    • font dia BESAR. Bila baby Muhammad dah masuk umur setahun, dia pulak yg tarik tangan saya tunjuk kat words dlm buku, suruh bacakan satu2 =)

    Β Berminat nak dapatkan satu?

    PM FB Khadeejah Hasmad

    SMS/WhatsApp/Call 0194093457

    atau hubungi Munirah, ibu Raisya 013 -629 0863 , agent kami di JENIANG, KEDAH =)

    Similar Posts

    2 Comments

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *