Atasi Badan Letih dan Lesu Dengan Vivix

Badan yang cepat letih dan lesu adalah perkara yang biasa dihadapi oleh setiap orang terutamanya apabila kita mempunyai banyak urusan harian untuk diselesaikan.

Kebiasaannya masalah badan tak bertenaga adalah disebabkan oleh gaya pemakanan yang tidak sihat, tekanan darah rendah, etc.

Antara cara paling mudah untuk atasi masalah badan letih dan cepat lesu adalah dengan mengamalkan minum air suam dengan banyak, elakkan air manis dan tidur untuk merehatkan badan.

Cuma bagaimana jika dah amalkan minum air suam 8 gelas sehari, namun masih cepat letih?

Polifenol Untuk Badan Cepat Letih dan Lesu

Stamina dan tenaga kita menentukan prestasi dan produktiviti sepanjang hari. Ia merupakan kunci yang menentukan kekuatan dan tenaga semakin kita berusia.

Tidak kira usia kita pada hari ini, kita boleh recharge stamina dan tenaga dengan mengamalkan Polifenol.

Credit gambar : isha.sadhguru.org

Apa itu Polifenol?

Polifenol adalah kumpulan sebatian yang diperbuat dari tumbuhan dan buah-buahan. Polifenol memberi tumbuhan dan buah-buahan ini warna yang gelap di samping bertindak melindungi mereka dari penyakit dan jangkitan akibat perubahan cuaca.

Polifenol adalah anti-oksidan yang kuat dan hebat serta bagus untuk meningkatkan tenaga sel-sel dalam badan dan kesihatan.

Supplement yang mengandungi Polifenol

Polifenol kaya di dalam buah beri, delima, epal, kekacang dan teh hijau.

Shaklee telah berjaya menghasilkan supplement bernama Vivix mengandungi 16 jenis Polifenol yang terbukti berkesan dan selamat untuk mengelakkan masalah letih dan lesu serta meningkatkan stamina dan tenaga dalam badan.

Vivix adalah supplement yang mengandungi Polifenol dari 4 jenis tumbuhan dan buah-buahan tahan lasak iaitu Anggur Muscadine, Japanese Knotweed, Lobak Ungu dan European Elderberries.

vitamin atasi masalah badan lesu

Bagaimana Polifenol di dalam Vivix meningkatkan stamina dan tenaga?

Pengambilan yang konsisten membantu untuk :

(1) Meningkatkan tenaga dalam sel

  • Polifenol meningkatkan penghasilan mitokondria iaitu seperti ‘dynamo’ di dalam sel tubuh. Umpama ‘dynamo’ diperlukan untuk buka lampu basikal.
  • Lebih banyak tenaga ‘dynamo’ bermaksud lebih tinggi stamina dan tenaga untuk prestasi dan produktiviti harian yang lebih hebat.

(2) Memperbaharui dan recharge sel badan

Merangsang prestasi sel supaya sel menjadi semakin sihat dan segar untuk pembaharuan tenaga.

P.s : Sel adalah bahan asas dalam tubuh kita, umpama akar kepada sebatang pokok. Jika akar pokok sihat dan bagus, maka pokok akan subur dan berbuah lebat. Begitu juga dengan sel dalam badan kita.

Jika sel kita kuat dan cergas, insya-Allah badan pun akan bertenaga. Cuma sel sentiasa rosak dan lesu akibat pemakanan yang tak dijaga dan pencemaran udara yang berlaku.

Oleh itu Polifenol dari supplement Vivix membantu untuk baik pulih semula sel-sel yang rosak agar ia menjadi sihat, cergas dan bertenaga semula.

Dapatkan Supplement Vivix Yang Kaya Polifenol

Sebotol supplement Vivix ini bernilai RM 504. Ianya berbentuk cecair dan boleh di ambil satu sudu setiap pagi atau malam.

Hubungi saya untuk order supplement Vivix ini di:

Khadeejah Hasmad
019 477 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.