Asthma | Meal Shakes | Omega Guard

Atasi Masalah Asthma Anak Tanpa Nebulizer

Asthma berlaku apabila ruang udara pada salur pernafasan menjadi sempit dan terdapat mukus pada saluran pernafasan. Err susah nak faham ea? Ok takpa, jom tengok gambar ni.

Punca Asthma

Kalau tengok gambar, ruang pernafasan bila asthma menyerang adalah sangat sempit, hampir takda ruang. Itu yang boleh buat orang asthma hampir sesak nafas bila diserang.

Punca Asthma

Asthma berlaku sebab saluran pernafasan semakin menyempit.

Saluran pernafasan ini menyempit disebabkan oleh beberapa faktor termasuk alergik terhadap hama, bulu kucing, kulat, habuk. Ada orang macam suami saya boleh jadi alergik dengan hama padi.

Tu kalau balik Jitra, asyik bersin je.

Cuaca pun boleh jadi pencetus juga. Kalau sejuk sangat pun tak boleh, panas sangat pun tak boleh.

Alergen ni semua akan mencetus radang pada saluran pernafasan, dan membuat saluran pernafasan kita membengkak. Bila membengkak, saluran akan jadi mengecil. Dan juga ia menyebabkan mukus terhasil. Makin susah lah udara nak keluar masuk

Asthma halang pernafasan

Kurangkan Asthma Tanpa Nebulizer

Shaklee menawarkan Set Asthma untuk kanak-kanak yang bukan sahaja berfungsi sebagai multi vitamin, tetapi juga membantu mengurangkan asthma dan melegakan demam selsema

Set ini terdiri dari Omega Guard dan Meal Shakes.

Omega Guard

Omega mengandungi minyak ikan yang turut mengandungi Omega – 3 dan Omega – 6 yang membantu mengurangkan radang yang berpunca dari alergen

Omega Guard (2)

Meal Shakes

Meal Shakes merupakan minuman berkhasiat yang turut mengandungi vitamin anti-oksidan iaitu Vitamin ACE. Anti oksidan ni berfungsi untuk membunuh radikal bebas yang juga boleh menyebabkan alergik tadi

Perkongsian Puan Nurul

Puan Nurul pemilik blog Vitamin Saya berkongsi tentang anaknya. Alhamdulillah dari selalu kena nebulizer, lepas amalkan Omega dan Meal Shakes, dah tak perlu lagi ber nebulizer.

kak nurul

Btw, nebulizer kan tak berapa elok sebab ia nya menipiskan saluran darah – as per told by doctor kat PUSRAWI.

Pengalaman peribadi

Alhamdulillah setiap kali Muhammad tak sihat, kami memang akan bagi Meal Shakes dan Omega Guard. Omega ni kita potong pakai pisau, dan pecahkan masukkan ke dalam susu

Meal Shakes pun, campur je dengan susu.

Alhamdulillah kalau hingus meleleh sebab selesema tu, memang dengan izin Allah, cepat kering. Kalau batuk tu, Alhamdulillah cepat hilang. Demam.. Alhamdulillah dah lama tak demam

Pelaburan kesihatan

Harga untuk Omega Guard RM 136 untuk 90 biji kapsul. Harga untuk Setin Meal Shakes RM 114 untuk kegunaan hingga 2 bulan.

Untuk order, boleh hubungi saya:

Khadeejah Hasmad
SMS/ WhatsApp: 019 – 409 3457
Shaklee ID: 858755

Similar Posts

One Comment

  1. alhamdulillah, memang berkesan. anak akak diagnose ada mild asthma, memang bg omega, chew vit c dan mealshake. satu lagi boleh try susu kambing, dapat panaskan badan anak jgk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *