anakku sayang | Berpantang

Baby Hannah Makan Solid Food?

Dalam pantang lagi dah makan solid food?

Huhu, bila dah masuk anak tiga ni, kurang sikit panic nya 😛

Sebenarnya baby Hannah di tahnik kan pada hari ke 7 kelahiran, oleh adik ipar saya, merangkap ustaz.

Adik ipar yang bangsa Syria tu.

Terkejut masa tengok dia masukkan kurma dalam mulut baby Hannah.

image
Tengok tu sisa kurma kat mulut baby

Ingatkan lalukan aje, rupanya baby Hannah telan sekali. Kurma tu dah dikunyah dan dibuang biji.

Kira dah sangat halus lah.

Lepas tu diberi air zamzam.

Walaupun saya alhamdulillah berjaya breastfeed 2 anak pertama saya hingga ke usia 2 tahun, tapi saya tidak lah terlalu strict bab breastfeeding 😛

Kurma. Air zamzam. Ok lah tu.

Asal bukan nestum ke, nasi ke. Hik3.

Similar Posts

2 Comments

  1. Tahniah baby baru. tahnik memang sangat bagus. ianya amalan Rasulullah juga. boleh buat anak cepat bercakap, mulut manis, petah bercakap & tak berat mulut. saya tahnik kurma sahaja kepada anak saya. kalau campurkan dengan air zamzam, masyaAllah…..nanti lagi hebat kebaikkannya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *