Banyakkan Susu Badan Semasa Cuti Panjang

Buat ibu – ibu bekerja yang mengalami masalah susu merudum, saya cadangkan ibu memanfaatkan cuti panjang ni (esok pun cuti kan, cuti Hari Malaysia) untuk rangsang dan banyakkan susu badan.

Banyakkan Susu Badan

Langkah Banyakkan Susu Badan:

Perah/ Pam Susu setiap 1 jam

Ya, setiap satu jam. Sebab sekarang susu kita dah kering. Kita nak payudara mem program semula diri untuk banyakkan susu badan, jadi kita kena ‘ajar’ dan program kan payudara untuk hasilkan susu dengan cara kerapkan perah/pam

Susu tak kering dengan kerap perah/pam. Susu hanya kering jika kita biarkan payudara penuh then baru nak pam.

P.s. – Pernah dengar tentang Power Pumping? Boleh baca lebih lanjut di sinisini dan juga di sini. Power Pumping antara teknik yang power untuk banyakkan susu badan!

Tandem Nursing

Semasa bayi menyusu sebelah kanan, kita pam sebelah kiri. Vice versa. Logiknya semasa bayi menyusu sebelah, sebelah lagi akan turut mengeluarkan susu. Jadi jangan bazirkan susu ini. Kumpul susu yang menitis, sebaiknya pam sekali untuk pastikan stok banyak.

Jika bayi tak selesa untuk kita pam/perah semasa dia menyusu, dapatkan ‘milk collector’ yang berfungsi untuk menyimpan susu badan yang menitis. Milk collector ini boleh di dapati di mana- mana kedai/butik penyusuan.

Amalkan supplement.

Bila susu merudum teruk, saya amalkan supplement Shaklee menggunakan cara makan plan B, iaitu cara makan Set Penyusuan Shaklee yang berbeza dari distributor lain. Cara makan ini berbeza sebab ala- ala gerila sikit ^_<

Cara makan ni khas untuk boost kan semula susu dalam masa 3 -4 hari, provided buat 2 perkara di atas. Dan cara makan ini EKSKLUSIF hanya untuk yg buat belian dari saya, sebagai tanda terima kasih kepada ibu- ibu yang membeli dari saya ♥

P.s. – Boleh baca testimoni khas dari salah seorang customer saya (dah jadi Pengedar Shaklee pun sebab beliau sangat berpuas hati!)

P.s.s. – Boleh juga membelek Koleksi Testimoni Set Penyusuan Shaklee kami.

Banyakkan berdoa

Doa ni nampak je simple, tapi powerful. Berdoa apa yang kita mahu. Doa agar Allah tolong banyakkan susu badan. Doa agar kita dicukupkan masa untuk perah dan pam susu. Doa agar anak kita sentiasa cukup dengan susu yang kita supply. Doa semua.

Ibu- ibu, anda pasti boleh! Jangan mudah mengalah. Setiap keringat yang kita hadapi sekarang, pasti berbaloi- baloi.

Cara Dapatkan Set Penyusuan Shaklee

Set Penyusuan Shaklee telah membantu merangsang penghasilan susu yang meriah dan pekat untuk ramai ibu menyusu.

Ia turut membantu saya secara peribadi untuk bertenaga dan cergas walaupun aktif menyusukan anak.

Untuk dapatkan Set Penyusuan Shaklee, anda boleh hubungi saya di :

♥ Khadeejah Hasmad ♥
SMS/Whatsapp : 019 477 3457
(Atau klik terus untuk Whatsapp : www.wasap.my/60194773457)
Shaklee ID : 858755

No Responses

Leave a Reply

CommentLuv badge

Shares