Muhasabah | Tips Perniagaan

Betulkan Niat Untuk Berbisnes

Saja nak post speech dari Masters Laila, makcik Shaklee saya, senior UTP dolu (eh, mostly yang join Shaklee ni kawan universiti saya 😉 )

[vimeo id=”107798589″ width=”600″ height=”340″ position=”center”]

Kalau rasa macam panjang kot video ni, anda boleh skip ke minit-minit berikut untuk point penting:

01:31 – Kenapa beliau sendiri BENCI MLM sebelum kenal Shaklee.

Eh saya masa join Shaklee, tak tahu pun Shaklee ni MLM.

Dah join pun, masih tak sedar Shaklee ni MLM! Sampai lah mak Shaklee saya buat kuiz pasal MLM, oh baru ku tahu.

Sebab sikit pun group kami tak tekankan suruh cari orang. Tapi apa yang ditekankan – tolong orang, tolong orang dan tolong orang.

Tolong mak nak banyak susu. Tolong pesakit kanser. Tolong orang yang ada masalah rambut gugur. Tolong orang yang sedang cari pendapatan sampingan.

Semua tentang tolong orang.

05:00 – Buat Shaklee bukan sebab duit, tapi nak bantu mak- mak menyusu.

Tapi tak semestinya nak bantu mak menyusu je.

Boleh jadi nak bantu orang cantik, orang sihat, orang sakit sendi. Pokok pangkalnya – tolong orang.

Niat asal kena betul. Kalau sebab duit semata-mata, kita tak akan dapat bertahan.

tips perniagaan

06:15 – Bonus pertama Shaklee, bukan terus RM100k atau RM1juta.

Semua orang mula dari kosong, semua orang mula dari sikit dulu. Dari yang sikit dan asas ini lah, akan bercambah menjadi banyak seiring dengan doa, usaha dan tawakkal kita.

11:32 – Berkat sabar, sungguh2 & tak putus asa, income jadi 100x gaji sekarang.

Sabar yang bukan sehari dua atau setakat sebulan dua je tau. Part ni ramai yang kecundang di pertengahan jalan.

Bisnes ni umpama tanam pokok. Dihari-hari awal perniagaan, kita tak expect sales tiba-tiba menderu masuk.

Tapi kita expect usaha di pihak kita lebih dari orang lain.

17:20 – Rahsia kejayaan beliau jadi Master Coordinator Shaklee

Jika impian sebesar gajah, kita akan nampak halangan sebesar kuman dan jika impian sebesar kuman akan nampak halangan sebesar gajah.

When doing shaklee, dont think about the business or money at the first place, help more people to improve their health, financial & life, the money will come to you.

Enjoy the video!

[vimeo id=”107798589″ width=”600″ height=”340″ position=”center”]

Jom join Shaklee hari ini untuk bantu lebih ramai orang!

Hubungi saya:

Khadeejah Hasmad
SMS/WhatsApp : 019 409 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *