Muhasabah

Bisnes Macam Bersalin :P

Bisnes ni macam org nak bersalin. Haha. Sekarang mula start biz shaklee. Target saya memang pelik, tp saya taknak give up. Walaupun november tinggal 3 hari je lagi.

Bisnes ni macam org nak bersalin. Kenapa?
Org nak bersalin yg overdue dok resah gelisah bila baby dia tak keluar2 wpun dh 40 weeks. Tapi apakah dia patut resah gelisah? Jawapannya, TIDAK! Sebab Allah dah tentukan setiap baby punya masa tertentu dlm rahim. Bukan overbaked, tapi time to baked to perfection adalah berbeza. Jadi sabar je.
Tak payah susah payah nak jumpa doktor suruh induce. Kang macam2 side negative effect lak yg jadi kat ibu & baby. JUST HAVE FAITH! (Ayat ni hanya utk ibu yg memang dah very well informed about gentle natural birth)

Macam tu lah bisnes. Kadang kita rasa, dah buat comel dah poster. Dah reply best dah. Tapi jangan ingat kejayaan hanya boleh berlaku dengan usaha.

Ya usaha yg terbaik, jangan lupa merendah diri mohon sepenuh hati dari Allah TUHAN YANG MEMILIKI SEGALA REZEKI. Dia lah THE GREATEST GIVER. DIA LAH PELEMBUT HATI MANUSIA. DIA LAH SEGALA- GALANYA

Dear Allah……,
Please guide me the way…….

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *