cara mula bisnes shaklee
Jadi Ahli Shaklee

4 Ciri Bisnes Pilihan Saya Dan Kenapa Anda Perlu Join

Saya nak buat bisnes.

Tetapi saya ada beberapa kekangan yang saya sendiri memang tak boleh buat dan tidak selesa mahu buat.

Walaupun kita surirumah, tapi macam best jika ada pendapatan sendiri, kan?

Seronok sikit lah nak beli barang yang kita teringin tanpa perlu beri justification sangat kepada suami.

Tetapi saya ada 4 perkara yang saya limit kan.

Nak bisnes, tapi ada had limit?

Apa limit tersebut?

 

cara mula bisnes shaklee
Semuanya mesti mengutamakan peranan saya sebagai emak terlebih dahulu

1/ Saya mahu bisnes yang tidak keluarkan modal sehingga RM 100

Orang macam saya memang tidak berapa suka ambil risiko tinggi dengan duit, melainkan saya betul-betul yakin pelaburan itu pasti menampakkan hasil.

Kalau boleh, saya mahu cari bisnes yang langsung tidak perlu keluar modal duit walau satu sen.

2/ Saya tidak mahu bisnes yang perlu keluar COD

COD adalah terma bagi Cash on Delivery, biasanya ia memerlukan kita jumpa customer untuk serah barang yang dia beli.

Untuk keluarga saya yang agak sibuk ke sana ke mari, kalau tambah dengan perlu COD produk bisnes, saya akan rasa serabut.

COD melibatkan pelaburan masa. Adakalanya saya boleh datang tepat waktu yang dipersetujui.

Tetapi adakalanya saya tak boleh nak commit.

3/ Saya mahu kerja yang semua boleh dibuat dari rumah sahaja.

Saya tak suka perlu keluar rumah untuk bekerja.

Jika boleh, saya mahu semua kerja boleh buat dari rumah sahaja.

Communication dengan prospek, order barang dan urusan pos barang sekalipun, saya mahu buat hanya dari rumah.

Saya mahu sentiasa bersama suami dan anak-anak sepanjang masa.

Saya juga lebih sukakan kebebasan masa untuk buat apa yang saya target.

Pendek kata, bisnes yang saya cari mestilah yang boleh jadi walaupun hanya duduk di rumah.

4/ Saya lebih suka bekerja dengan ‘like-minded team’

Sebagai seorang ibu beranak 3, kalau semua benda bisnes saya juga yang kena buat seorang, saya akan rasa serabut.

Mana nak jaga anak lagi, nak urus keluarga dan rumahtangga, dan nak urus bisnes yang ada pelbagai ragam.

Saya perlukan bantuan dari team.

Saya lebih sukakan bekerja bersama-sama team berbanding bekerja sendirian.

Tetapi, team saya pula mestilah jenis yang objektif pun sama macam saya dan jenis yang berdikari dan berdaya saing.

Adakah seorang emak yang tak mahu keluar, mahu kerja dari rumah sahaja, mempunyai kemungkinan untuk berjumpa dengan team yang mempunyai objektif yang sama?

Hasilnya, bisnes apa yang saya jumpa?

Bisnes Mak-mak Dari Rumah

Alhamdulillah syukur, saya bertemu dengan bisnes menjual vitamin Shaklee kepada orang yang memerlukan.

Contohnya seperti ibu yang keletihan semasa menyusukan anak, Shaklee tawarkan supplement ESP & Performance Drink.

Contoh lagi, untuk pesakit kanser yang sedang berjuang melawan sakit, Shaklee tawarkan supplement Vivix.

Bisnes ini asalnya dipelopori oleh kumpulan ibu-ibu menyusu yang mahu banyakkan susu badan, mahu pekatkan susu badan, dan mahu badan bertenaga walaupun menyusu.

Kami hanya berkongsi kepada kawan-kawan dan di media sosial mengenai apa yang kami makan yang berjaya bantu penyusuan kami.

Alhamdulillah, bila kawan-kawan nak cuba, mereka membeli, jadi lah ia sebuah bisnes.

Selepas habis tempoh penyusuan anak, bisnes Shaklee mula meluas kepada bukan sekadar untuk penyusuan badan.

Bisnes  Yang Sesuai Untuk Ibu Sibuk Seperti Saya

Bisnes ini fulfill kesemua 4 keinginan saya di atas.

1/ Tiada modal perlu dikeluarkan

Saya memang makan vitamin Shaklee sejak berpantang anak pertama.

Memang sangat jatuh hati dengan ESP Shaklee yang beri saya tenaga semasa menyusukan anak.

Untuk daftar menjadi ahli Shaklee, saya pilih yang tidak perlu keluar modal.

Caranya ialah, saya buat belian bernilai RM 900 untuk vitamin – vitamin yang memang saya dan keluarga makan setiap hari, dan automatik selesai daftar, saya menjadi ahli Shaklee.

Bila saya telah menjadi ahli Shaklee, saya dah boleh terus mula berkongsi kebaikan vitamin Shaklee dan mula menjual.

2/ Tidak COD barang

Ya, saya tidak perlu COD barang.

Tetapi saya mempunyai team yang suka COD barang.

Lain orang, lain personalitinya. Saya bersyukur kerana di anugerahkan team yang complete my weaknesses. Bukan semua benda saya mampu buat.

COD Shaklee di Ampang : Nurul Kasmadillawati

COD Shaklee di Putrajaya : Naimah Wahab

COD Shaklee di Kuching, Sarawak : Sithy Harjieah

Mereka ini sangat peramah dan baik hati. Memang sesiapa sahaja bertemu dengan mereka ini, pasti seronok dan gembira.

Kalau anda pun jenis yang suka bertemu orang, jom join team Shaklee saya. Ada banyak lagi kawasan yang belum ada wakil COD.

3/ Semua kerja dari rumah sahaja.

Alhamdulillah bisnes Shaklee boleh dibuat dari rumah sahaja.

Apa yang saya perlukan hanyalah sebuah smartphone dan data internet.

Laptop pun bukan sebuah kewajipan. Apatah lagi meja kerja, kalau tiada pun, tidak mengapa.

Saya rangka strategi bersama upline saya melalui medium Whatsapp dan email.

Kerja-kerja pemasaran, pengiklanan dan jualan, semuanya saya buat menggunakan smartphone.

Kerja order barang dan pos barang pun, saya buat melalui smartphone.

Klik sahaja ke www.shaklee2u.com.my

Isi maklumat customer dan barang yang di order. Selesai, Shaklee akan poskan terus.

–> Jom tonton video saya : Bisnes tetap berjalan walaupun saya sedang bercuti bersama keluarga di Jepun

4/ Team Work

Dulu, semua benda saya mahu buat seorang diri.

Tetapi apabila urusan di rumah semakin bertambah, saya sedar saya perlukan bantuan.

Ada kerja yang saya tahu boleh buat sendiri, saya buat sendiri.

Tetapi bahagian customer service terutamanya, saya serahkan kepada pembantu peribadi dan donwline-downline saya.

Saya percaya rezeki Allah bagi untuk dikongsi, bukan untuk saya kaut seorang.

Bukan kah lebih indah jika anda yang sedang baca entry saya ini juga dapat rezeki dari bisnes Shaklee seperti saya?

Hasilnya, pendapatan bulanan Shaklee saya meningkat. Prestasi beberapa downline saya turut meningkat.

Cukup saya dedahkan pendapatan bulanan dari Shaklee adalah bernilai 4-angka stabil setiap bulan.

Sekarang saya mahu bantu agar donwline-downline saya yang betul-betul komited dan berdikari, agar dapat income yang sama atau melebihi dari income bulanan Shaklee saya.

Sekilas Mengenai Bisnes Shaklee

Bisnes Shaklee secara asasnya mempunyai objektif untuk tolong lebih ramai orang mendapat kesihatan dan kehidupan yang lebih baik.

Cara kita tolong ialah dengan menawarkan produk Shaklee kepada mereka yang memerlukan.

Produk Shaklee adalah semulajadi, selamat sebab telah menjalani beratus-ratus ujian klinikal oleh saintis bertaraf antarabangsa, dan berkesan.

Saya mahu ajak anda yang sedang membaca entry ini, mari sertai team saya untuk buat bisnes Shaklee.

Ramai orang perlukan bantuan anda.

Jika hanya harapkan saya dan team sahaja yang bantu orang, tak cukup.

Kami sangat memerlukan bantuan anda untuk menyebar luaskan kebaikan Shaklee seterusnya membantu komuniti anda mendapat kesihatan yang lebih baik.

Macam Mana Mahu Join Buat Bisnes Shaklee?

Mudah sahaja.

Anda hanya perlu daftar menjadi ahli dengan cara buat belian vitamin bernilai RM 900 terlebih dahulu.

Pilih vitamin-vitamin yang anda sendiri memang mahu cuba atau beri kepada keluarga anda.

Lebihan dari vitamin ini adalah untuk anda asah skill menjual.

Biasanya bila ada produk depan mata, ligat sikit otak kita mahu bekerja.

Whatsapp ke 019 477 3457 untuk daftar sebagai ahli Shaklee dan terus mulakan bisnes Shaklee bersama team saya.

Khadeejah Hasmad
Shaklee ID : 858755
Whatsapp : 019 477 3457

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *