Uncategorized

Bulan “Diary of Muhammad Fit!”

Mengumumkan, mulai 28 March hingga 28 April, selaku pemilik blog Diaryofmuhammad.com, saya nak ajak semua pembaca untuk ‘Let’s get fit’ sama-sama ^-^

Bahasa mudah fahamnya, mari kita ke arah kehidupan yang sihat!

Selama ni tak sihat ke?

Ya, memang sihat.

Cuma kalau jatuh sakit tu, lama betul nak baik.

Atau, sampai kena ambil ubat. Makin lama ubat yang kena ambil makin kena advance.

Contoh selsema.

Dulu ambil Clarinase je.

La ni Clarinase tak jalan. Kena jugak ambil Zyrtec atau Clarytine -__-

Ubat ni bukan apa. Nanti bahan kimia dalam ubat terkumpul dalam badan, bila dah tua, terkena jugak penyakit kronik yang pelik-pelik.

Itu salah satu sebab je.
Objektif Bulan Pertama

1. Berat badan turun 3-5 kg

Pastikan check BMI

2. Kalau anda underweight, objektif kita adalah naik 3-5 kg

3 Topik Let’s Keep Fit Diaryofmuhammad.com

Antara topik yang akan Blog Diaryofmuhammad.com cover sepanjang 28 March hingga 28 April termasuklah :

1. Eat Clean – konsep dan resipi

2. Aktiviti Fizikal untuk sihat – seperti senaman

3. Aktiviti Rohani – jiwa kita kalau tak di suap dengan makanan rohani secara berkala, maka akan sentiasa rasa murung dan tidak tenang.

3 je lah dulu setakat ini.

image

Antara yang mungkin diselitkan :

1. Detoks Parasit

2. Program Kuruskan Badan Sebelum Raya.

Kalau betul nak kuruskan badan, korang kena ikut program Eat Clean Diaryofmuhammad.com

Kalau saya cakap makan sehari 6 kali, mohon lah makan sehari 6 kali.

Ok! ^_^?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *