cara atasi sembelit semasa pantang
Berpantang

3 Tips Cara Atasi Sembelit Ketika Berpantang

Sesiapa yang pernah berpantang, sembelit adalah musuh utama kita, betul tak ibu-ibu?

Saya pernah kena sembelit teruk masa pantang anak pertama, sampai saya rasa serik nak beranak lagi!

3 cara untuk atasi sembelit semasa berpantang yang saya amalkan untuk anak kedua, sesikit masa anak pertama

Cara #1: Minum Banyak Air Kosong

Orang tua-tua tak kasi kita minum banyak air sebab takut kat bawah tu lambat kering.

Tapi tahukah anda, kita sangat perlukan air yang banyak supaya najis kita lembut dan tak sembelit semasa pantang.

Jangan pi minum air manis pulak, kena air kosong atau air masak jugak.

cara atasi sembelit semasa pantang
Sekurang-kurangnya 3 liter sehari

Cara #2: Makan Buah Oren

Sekejap je saya makan banyak buah oren sejurus selepas bersalin anak kedua, sebab just terasa tekak teringin makan buah.

Haha.

Memang melawas sungguh!

cara atasi sembelit semasa pantang
Eh, bukan kasi baby makan. Kita yang makan tau.

Erk, tapi kan, kesian anak saya sebab dia asyik menangis sakit perut, masuk angin kot bila saya makan banyak sangat buah oren.

Terpaksa ai stop makan buah oren masa dalam pantang.

Cara #3: Makan Alfalfa & Ostematrix

Wah memang heaven betul gandingan supplement Alfalfa dan Ostematrix ni ๐Ÿ˜€

Sebabnya Alfalfa bantu saya melawas, takde lah rasa macam tersekat je nak buang hajat.

Dan Ostematrix bantu melembutkan najis!

Langsung tak sembelit masa anak pertama okay!! ^_^

cara atasi sembelit semasa pantang
Kawan baik masa pantang. Takleh tinggal!

Heaven sangat sangat ๐Ÿ˜€

Oh, dan saya tak pakai stokin atau sweater, pun Alhamdulillah takde masalah sembelit masa berpantang.

Syukur sangat.

So, kalau ibu-ibu tengah nak get ready untuk bersalin, dah serik nak kena sembelit macam dulu, ibu-ibu boleh cuba amalkan Alfalfa & Ostematrix ni ๐Ÿ˜€

Meh, tengok video saya ceritakan pengalaman saya pantang dengan Alfalfa & Ostematrix ๐Ÿ˜€

[vimeo id=”115733278″ width=”600″ height=”340″ position=”center”]

RM 125 saja untuk Alfalfa & Ostematrix ๐Ÿ˜€

Dan, ia juga bagus untuk ibu yang nak BF serta tolong buang angin dalam badan masa tempoh kita pantang ๐Ÿ˜€

Order sekarang sebelum terlambat! ๐Ÿ˜€

โ™ฅ Khadeejah Hasmad โ™ฅ
SMS/WhatsApp : 019 477 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *