Kencing Manis

Cara Ayah Turunkan Bacaan Gula Kencing Manis & Elak Dialisis

Ayah Anisah dah lama disahkan kena kencing manis.

Berpuluh tahun dah.

Susahnya alahai nak turunkan bacaan gula.

Mesti tak pernah kurang dari 13.

Bukan senang nak pantang macam-macam.

Orang sakit kencing manis ni, kadang dah berpantang pun, bacaan gula tetap duduk kat situ jugak.

Baru-baru ni, ayah Anisah pi medical check up.
image

Concern nak tahu perkembangan Ayah, Anisah terus tanya.

Anisah : Salam Ayah, cemana medical check up hari tu. Ok tak?

Ayah : Hmm, doktor cakap, organ dalaman ayah dah rosak stage 4. Doktor suruh buat dialisis. Cuci buah pinggang.

Kalau buat dialisis, bukan boleh sepenuhnya.

Ada kawan yang pernah belajar bab buah pinggang dan kencing manis cakap, dialisis ni bantu cuci 1-2% je buah pinggang.

Jadi tak berapa membantu.

Oleh kerana risaukan kesihatan Ayah yang dah nak kena dialisis, Anisah rasa, ini lah masanya untuk bagi Vivix kat Ayah.

Ramai kawan Anisah, mak pak diorang alhamdulillah pulih kencing manis dengan Vivix.

Lagipun, apa lah sangat melabur sedikit duit untuk kesihatan Ayah yang membesarkan Anisah.

Terus order Vivix. Kalau harga biasa, RM 475.

Nasib baik Anisah dah jadi ahli Shaklee. Dapatlah harga ahli.

image
Sebotol Vivix untuk Ayah

Minggu tu, bagi Ayah mula makan Vivix.

Memula Ayah cam skeptik jugak. Tapi pujuk je.

Tak lama lepas tu, Alhamdulillah bacaan gula Ayah dah menurun!

Ayah : Ni Ayah nak bagitau, terima kasih lah pujuk Ayah makan Vivix. Bacaan gula dah menurun.

Anisah : Alhamdulillah, syukur. Doktor cakap apa Ayah?

Ayah : Doktor kata check balik, dah tak yah buat dialisis. Doktor pun pelik. Check up baru ni tak macam ayah pernah kena diabetes!

Alhamdulillah, best kan dapat bantu mak ayah kita jadi lebih sihat.

Jadi lah seperti Anisah ^_^

image
Perkongsian Anisah

Jika anda berminat nak cuba Vivix, boleh Whatsapp 0194773457 untuk order 🙂

Nota : Di adaptasi dari kisah benar, pengalaman Puan Anisah sendiri

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *