Business

Cara Buat RM 2,000 Dalam Masa Sebulan Tanpa Modal

Biasanya kalau sebut nak bisnes je, mesti rata-rata ingat kena keluar modal atau beli stok banyak-banyak.

Tapi sebenarnya modal dan stok itu tak penting pun. Yang penting keazaman dan kecekalan anda.

Hari ini saya nak kongsikan macam mana nak buat RM 2,000 dalam masa sebulan yang boleh di aplikasikan menggunakan bisnes saya iaitu Shaklee.

#1 : Kenal pasti produk yang anda rasa mudah jual

Berkongsi kebaikan mana-mana produk yang anda rasa orang sanggup keluar duit untuk beli. Sebenarnya yang paling senang terjual adalah produk yang anda sendiri memang amalkan.

War-warkan betul-betul kepada kawan-kawan melalui Whatsapp, Facebook, Instagram, Blog dan segala media sosial yang anda ada.

Mari ambil satu contoh, iaitu Produk A.

#2: Kenal pasti cara kira untuk capai RM 2,000 tadi

Kenal pasti berapa unit produk A yang perlu di jual sebulan untuk capai target nak dapatkan RM 2,000

Harga jual produk A : RM 337.20
Harga ahli produk A : RM 273.50
Untung seunit : RM 63.70

Jadi untuk dapatkan RM 2,000 untuk tampung belanja raya, anda hanya perlu dapatkan 32 orang yang sanggup bayar untuk seunit produk A dalam masa sebulan sebelum raya.

#3 : Tips dan trick jual barang premium

Kalau anda perasan, nilai Produk A agak premium. Jadi cara jual Produk A bukan lah seperti jualan lelong.

Kalau kena gaya, anda boleh dapatkan seorang pelanggan borong hingga 2-3 kotak Produk A!

Antara tips jualan barang premium seperti Produk A termasuklah :

  • Fokus segmen : Nak jual Produk A untuk tackle masalah jerawat ke, liang pori ke, sakit slip disc ke, sakit lutut ke. Bila fokus baru dapat hasil yang lebih berganda.
  • Testimoni orang yang berpuas hati dengan Produk A. Group kami telah sediakan ratusan poster testimoni produk
  • Selang-seli kan dengan beri makluman mengenai beza produk A dari Shaklee
  • Selang-seli kan dengan resipi produk A, tips bancuh, etc

#4 : Cepat bermula, cepat dapat hasil

Fast action leads to fast result. Jom mula hari ini!

Anda dapatkan order, Shaklee akan poskan barang. Tak perlu simpan stok langsung.

Hubungi saya untuk mulakan bisnes Shaklee tanpa keluar modal ?

♥ Khadeejah Hasmad ♥
SMS/Whatsapp : 019 695 3317
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *