Merokok

Cara Halus Pujuk Ayah Berhenti Merokok

Ada sorang geng Shaklee ni, Zara (bukan nama sebenar) kongsikan satu rahsia.

Rahsia macam mana dia secara halus pujuk ayah dia berhenti merokok, dan berjaya pulak tu.

image
Meh nak bisik rahsia

Ayah Zara merokok sejak umur Zara 5 tahun.

Sekarang ni Zara dah pun beranak – pinak.

Bayangkan dah berapa puluh tahun!

Ada satu bulan tu, Shaklee buat promosi Vivix.

Vivix ni memang famous dengan kebolehan menghilangkan ketagihan merokok dalam masa yang singkat.

Jadi Zara pun rasa, tak boleh lepaskan peluang ni.

Kena belikan untuk ayah.

Zara pun belikan untuk ayah.

Bila jumpa ayah,  Zara cakap “Ayah, ni orang ada belikan Ayah vitamin.”

“Nama vitamin ni Vivix. Bagus untuk kesihatan. Ramai kawan Zara belikan untuk mak pak diorang, mak pak diorang jadi bertenaga dan cergas.” tambah Zara.

Zara tahu, tak boleh dia cakap Vivix untuk hilangkan ketagih merokok.

Nanti ayah tak mahu sentuh.

Almaklum lah, Vivix tu dah jadi best friend forever ayah kan.

Jadi, ayah pun minum Vivix dari hari ke sehari.

Sampai satu masa ayah mengadu, “Ish pahit dah rokok ni. Kenapa tah. Ayah dah tak boleh hisap lagi.”

Berbunga-bunga hati Zara dengar komplen tu.

Kikikiki.

“Menjadi taktik ai.” senyum simpul Zara dalam hati.

“Rokok sama je kan macam ayah selalu beli. Tapi rasa lain macam?” Zara buat-buat terkejut.

“Hah tu lah. Ayah tak mahu beli lagi lah rokok. Tak boleh masuk tekak dah,” sambung ayah Zara.

Wowowow!!

Nak menitik air mata Zara mendengarnya.

“Ya Allah, terima kasih sangat pertemukan aku dengan Vivix. Ayah dah berhenti merokok,” bisik Zara dalam hati.

Syukur alhamdulillah.

Kalau ayah anda atau ahli keluarga ada yang tegar merokok, apa kata belikan Vivix.

Harga sebotol hanya RM 475. Kalau beli 2 botol, lagi banyak jimat.

Whatsapp 0194773457 untuk order Vivix untuk hilangkan ketagihan merokok orang tersayang.

Nota : Kisah di atas di adaptasi dari kisah benar.

image
Anak yang bahagia

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *