cara kecutkan cyst semasa mengandung
Cyst

Cyst Semasa Mengandung. Ibu Ini Dedahkan Bagaiman Ia Hilang Tanpa Bedah.

NoCyst adalah sejenis ketumbuhan yang di dalamnya terdapat cecair. Cyst ini di kalangan wanita biasanya muncul di bahagian ovari.

Wanita yang mempunyai cyst akan dinasihatkan oleh doktor untuk menjalani pembedahan buang cyst, bergantung pada saiz dan jenis cyst.

Kalau mengandung dan ada cyst, ia bergantung kepada keadaan. Kadangkala cyst tersebut tidak memberi kesan apa pun, tapi kadangkala kerana saiznya, ia mungkin membahayakan.

Rujuk doktor anda.

Cyst semasa mengandung berlaku apabila telur dilepaskan, dan bekas telur di tinggalkan. Bekas ini kadangkala berisi cecair atau darah. Ia berpotensi membentuk cyst yang boleh membesar.

Biasanya cyst ini akan menyebabkan rasa sakit di bahagian perut.

Rawatan Cyst Ibu Mengandung

Ibu mengandung yang mempunyai cyst aka di beri pilihan untuk csearian. Namun begitu kalau baru sangat lagi, doktor akan minta tunggu dulu.

Saya nak kongsikan hari ini bagaimana 2 orang ibu yang sedang mengandung berjaya mengecutkan cyst mereka sebelum pembedahan. Alhamdullillah.

Ibu-ibu ini maklumkan yang mereka hanya konsisten Set Mengandung Shaklee Lengkap.

Pengalaman Puan Hanisah

Mari saya kongsikan kisah Puan Hanisah yang mempunyai cyst semasa mengandung, tetapi cyst tersebut mengecut sendiri tanpa perlu buat pembedahan.

Saya sendiri dulu, ada ovarian cyst, 7 cm.

Doktor tak boleh nak operate buang cyst sebab waktu itu saya di masih di awal kehamilan. Kena sabar tunggu sampai 12 minggu baru boleh operate.

Doktor juga bagitau risiko cyst boleh pecah dan menyebabkan infection pada peranakan atau ovari boleh berpusing.

cara kecutkan cyst semasa mengandung
Check Up Puan Hanisah

Tak sangka cyst kecut

Kata-kata doktor memang sangat menakutkan. Masa itu memang tiada ubat atau solusi untuk situasi saya.

Memang tawakkal (berdoa) dan teruskan ambil Set Mengandung Shaklee termasuk ESP.

Alhamdulillah sebelum minggu ke 12, cyst saya dah kecut sepenuhnya, tak perlu bedah pun.

  • Puan Hanisah

Pengalaman Puan Najihah

Suka juga saya nak kongsikan seorang lagi kenalan dalam rangkaian Shaklee, iaitu Puan Najihah. Beliau juga disahkan mempunyai cyst semasa mengandung.

Tetapi alhamdulillah berkat konsisten Set Mengandung Shaklee Lengkap, cyst beliau kecut sepenuhnya.

Akak pun ada cyst semasa early pegnant si bongsu ini.

Cyst waktu itu sebesar 4cm+

Masa itu akak memang teruskan juga ambil Set Hamil Shaklee termasuk ESP

Semasa appointment dengan doktor, akak bagitahu “Saya nak teruskan minum soya, tetapi Protein Soya Shaklee.”

Doktor sendiri maklumkan yang tiada masalah dan boleh teruskan.

Alhamdulillah semasa check up nak masuk usia kandungan 5 bulan, cyst akak dah kecut dan tak jadi operate.

  • Puan Najihah

Apa Yang Terkandung Dalam Set Mengandung Shaklee?

Di dalam perkongsian di atas; kedua-dua Puan Hanisah dan Puan Najihah konsisten amalkan Set Mengandung Shaklee yang turut mengandungi ESP (serbuk soya).

Set mengandung Shaklee yang lengkap mengandungi 6 vitamin penting untuk ibu hamil dan bayi yang sedang membesar di dalam rahim.

6 vitamin tersebut adalah :

1/ ESP

2/ B Complex

3/ Vitalea

4/ Vitamin C

5/ Ostematrix (tablet kalsium, magnesium dan vitamin D)

6/ Omega Guard

Adakah soya penyebab cyst?

Mesti ada ibu yang tertanya-tanya kan, bukankah soya penyebab cyst?

Selain dari 2 testimoni di atas, mari saya kongsikan input dari Dr Bruce Daggy.

[alert-success]ESP adalah serbuk soya protein yang dihasilkan oleh syarikat supplement Shaklee. Ia telah di hasilkan pada tahun 1951 dan telah menjalani ujian klinikal dari doktor dan saintis yang berpengalaman luas dalam bidang nutrisi.[/alert-success]

Dr Daggy adalah doktor yang berpengalaman luas dalam bidang nutrisi lebih dari 30 tahun. Beliau telah membantu syarikat-syarikat gergasi berkaitan nutrisi di seluruh dunia; daripada memformulasi nutrisi untuk kawalan berat badan dan orang awam, sehingga untuk para atlet yang lasak.

Dr Daggy maklumkan yang sepanjang kajian beliau, tiada bukti pun yang mengaitkan soya dengan kanser.

Lagipun phytoestrogen (yang ada di dalam ESP) itu lemah. Ianya tidak kuat seperti estrogen di dalam badan manusia yang boleh menyebabkan lelaki menjadi lembut atau punca kanser.

Kandungan phytoestrogen yang rendah di dalam ESP ini juga memang terbukti secara saintifik.

Tambahan pula soya yang digunakan untuk hasilkan ESP adalah soya non-GMO iaitu soya yang tidak diubah secara genetik (baka), daripada benih sampai pengeluarannya.

Perbezaan Soya ESP

2 Sebab soya ESP lebih selamat:

1/ Soya non-GMO

Soya yang digunakan untuk hasilkan ESP tidak diubah secara genetik – maksudnya ia tidak mengandungi apa-apa bahan kimia yang membahayakan kesihatan dalam jangka masa panjang.

2/ Cara pemprosesan soya untuk hasilkan ESP

Cara pemprosesan membezakan kualiti soya. Soya ESP di cuci dengan air (bukan alkohol) dan di proses dengan suhu yang rendah.

Jadi Isoflavones, genistein, dan daidzen kekal di dalam soya ESP.

Isoflavones Ini sangat membantu merendahkan paras kolesterol, osteoporosis dan sakit jantung.

Genistein pula sangat baik untuk uterus, ovari dan prostat.

Harga Set Mengandung Shaklee

Set ini adalah untuk kegunaan sehingga 1-3 bulan.

Harga set ini adalah RM 592.60. Untuk lebih jimat, saya cadangkan anda terus daftar jadi ahli Shaklee.

Harga termasuk keahlian Shaklee hanya RM 571.95

Banyak kan jimat?

buang cyst semasa hamil
Set yang merangkumi semua kesihatan ibu dan bayi – HB cantik, tidak kebas atau cramp sepanjang kehamilan, bertenaga segar dan cergas, cukup asid folik untuk bayi, etc

Cara dapatkan Set Mengandung Shaklee

Untuk dapatkan set ini bersekali dengan daftar keahlian Shaklee untuk lebih penjimatan, anda boleh hubungi saya di email [email protected] atau watsapp terus ke www.wasap.my/60128879897/cystketikamengandung

Mem Sithy

Shaklee ID : 919085

Similar Posts

One Comment

  1. Tak sangka ibu mengandung juga boleh kena cyst kan. Moga ibu ibu yang hadapi masalah ni dapat mencari jalan terbaik untuk kecutkan cyst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *