Dapatkan pelbagai kelebihan sekiranya anda menjadi seorang Ahli Sah Shaklee hari ini
Jadi Ahli Shaklee | Pengedar Shaklee

Macam Mana Buat Duit Dengan Shaklee

Ramai yang tanya, macam mana boleh buat duit dengan menjadi ahli Shaklee. Kena cari orang ke? Kena keluar modal berapa ribu? Susah tak?

Saya kompilasi kan jawapan untuk FAQ di bawah ya.

Macam mana boleh buat duit dengan Shaklee?

Setelah kita mendaftar jadi ahli Shaklee, setiap kali kita beli produk Shaklee, kita akan kumpul certain points. Setiap produk ada point masing-masing. Boleh lihat contoh jadual di bawah.

jadi ahli shaklee secara online

Nota: Anda boleh mendapat PERCUMA keahlian Shaklee jika anda buat belian atau menjual barang total bernilai 200 point dalam satu belian. Percuma ni maksudnya tak payah bayar yuran pendaftaran RM 75 (WM) atau RM 85 (EM)

Points adalah terkumpul untuk bulan tersebut, dan Shaklee akan bagi bonus pada bulan berikutnya berdasarkan points terkumpul tadi.

Contoh untuk December, jika kita buat jualan sebanyak 3,000 points dari 1hb December hingga 31hb December. Shaklee akan bank in bonus untuk jualan December atau pos cheque sebanyak lebih kurang RM 2,000 pada 14hb atau 15hb Januari nanti.

Cara Shaklee kira bonus adalah berdasarkan jadual berikut. Lebih banyak kita jual produk, lebih banyak bonus atau ‘gaji’ yang akan kita perolehi.

cara kira bonus jadi ahli shaklee

Oh, maksimum boleh dapat RM 2,000 je ke dari Shaklee?

Oh tidak. Itu hanya panduan untuk orang yang baru mendaftar. Kita boleh jana pendapatan semaksimum yang kita mahu. Sebut sahaja nak 4-5-6 angka sebulan?  Boleh.

Tapi dapatkan dulu yang basic macam dalam jadual tu.

Kalau macam tu, berapa ribu ringgit saya perlukan untuk modal?

Anda tak perlu keluarkan modal. Cukup bayar yuran pendaftaran sebanyak RM 75 (WM) atau RM 85 (EM).

Jika anda mendapat order atau tempahan, anda hanya perlu order kepada Shaklee secara online, dan Shaklee akan hantarkan barang tersebut kepada alamat pelanggan yang anda nyatakan.

Adakah saya perlu cari orang? Berapa orang yang saya kena ada?

Untuk menjual produk, anda perlu cari orang. Ye lah, takkan kita nak jual Vitamin kat lembu pula, kan? 😉

Untuk mengembangkan perniagaan Shaklee anda, usah risau, orang akan datang berduyun-duyun mendaftar dengan anda jika anda praktik kan tips rahsia kami.

Perlu diingatkan, kita sendiri perlu berusaha dan tidak hanya mengharapkan downline semata-mata

Macam mana nak buat jualan 3,000 points dalam masa sebulan?

Tips dan rahsia untuk buat jualan exclusive hanya untuk yang mendaftar bersama saya.

Setelah anda mendaftar bersama saya, saya akan kongsikan tips MAGIC exclusive untuk bisnes dan tips online marketing melalui blog dan Facebook. Anda yang mendaftar bersama saya juga akan di jemput ke group exclusive Facebook dan Group Whatsapp

Anda tidak bersendirian dalam bisnes ini. Support sentiasa ada.

Ramai orang dah jual Shaklee, ada peluang lagi ke saya ni?

Buat pengetahuan anda, boleh dikatakan 90% rakan Facebook saya menjual Shaklee. Majoriti kawan Universiti saya turut menjual Shaklee,  tak kira senior,  sebaya atau junior saya.

Jadi, adakah saya tiada peluang dalam Shaklee? Saya nak jual kepada siapa?

Dalam Malaysia ada 2 juta rakyat Malaysia. Jadi fokus lah untuk menjual kepada 2 juta. Tak perlu fokus nak menjual kepada rakan atau keluarga terdekat. Saya sendiri tak promote kepada orang yang rapat dengan saya. Mereka sendiri datang tanya saya.

Market Malaysia masih banyak yang belum diterokai. Ada ramai pesakit kanser, kencing manis,  darah tinggi,  ibu menyusu, ibu hamil yang perlukan bantuan kesihatan dari Shaklee. Cari mereka untuk bantu improve kesihatan mereka.

Dan jangan lupa,  tak luak rezeki di dunia ini selagi kita bergantung sepenuhnya kepada Allah. Jika kita mohon kepada Allah,  tiada apa yang mustahil.

Ok macam tu, saya nak daftar sekarang.

Jika anda berminat nak sertai kami untuk jadi ahli Shaklee, anda boleh mendaftar dengan salah satu cara:

Pilihan pertama:

Bayar yuran pendaftaran sebanyak RM 75 (WM) atau RM 85 (EM) kepada mana-mana akaun berikut di atas nama Khadeejah Hasmad :

Maybank 164490176487 atau
CIMB 12260064778520

Emailkan bukti pembayaran ke [email protected]

Kemudian klik Daftar ahli Shaklee secara online untuk isi detail yang diperlukan

Atau

Pilihan kedua:

Dapatkan PERCUMA keahlian dengan belian barang bernilai 200 points di dalam satu resit. Kalau rasa banyak sangat 200 points barang, anda boleh kongsi beli untuk cukupkan 200 points dengan kawan-kawan dan ahli keluarga.

Boleh rujuk jadual di bawah untuk nilai points barang dan harga.

Senarai harga produk shaklee malaysia

 

wpid-daftar-PERCUMA-ahli-Shaklee-dengan-belian-200-points.jpg

Jadi bila anda daftar nanti, ID anda akan terus ada 200 points,  dan confirm melayakkan anda untuk dapat cash dari Shaklee pada bulan hadapan.

Pembayaran boleh dibuat ke mana – mana akaun di bawah di atas nama Khadeejah Hasmad :

Maybank 164490176487 atau
CIMB 12260064778520

Emailkan bukti pembayaran ke [email protected]

Kemudian klik Borang Daftar Ahli Shaklee secara online untuk isi detail pendaftaran yang diperlukan

Anda juga boleh menghubungi saya jika terdapat sebarang persoalan :

KHADEEJAH HASMAD
SMS/Whatsapp /Call: 019- 477 3457
Email: [email protected]
Shaklee ID :858755

Similar Posts

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *