Jadi Ahli Shaklee

Motivation Rally Shaklee

Ahad lepas, touch down dari flight Kota Bharu, kami bergegas COD ESP. Lepas tu terus lunch.

Tiba-tiba WhatsApp JPI mak Shaklee tanya, sapa pi SACC. Eh, baru teringat 28hb ada Motivation Rally Shaklee. Ingatkan pagi.

Motivation Rally kali ni istimewa sebab Kak Long Shaklee kami bagi speech.

So tengok jam macam boleh join, terus zass ke SACC selepas lunch. Solat pun kat RnR.

Kesian hubby tak pakai proper dress >_< Takpa next time kita tengok betul-betul ya.

cara daftar jadi ahli Shaklee
Ramai datang sampai tak cukup kerusi walaupun dah tambah kerusi tambahan.Β Ini pun dah ramai yang balik.

Menarik Sepanjang Motivation Rally

Yang paling menarik bagi saya adalah bertemu adik-beradik Shaklee yang sangat jarang bertemu di alam sebenar, selalu jumpa online je.

cara nak jadi ahli Shaklee
Bersama Pa’a. Kengkawan lain tak dapat ambil gamba >_<

Sebab nya bila borak-borak, macam dapat release stress sikit lah.

Ye lah, kita dah sibuk dengan keluarga Shaklee sendiri, jarang sangat dah dapat berhubung atau kecoh-kecoh. Masa event ni lah catch-up dengan adik-beradik πŸ˜‰

cara daftar jadi ahli Shaklee
Tulang belakang, cinta hati πŸ˜‰ Tu Boba adik yang nyenyak tidur
cara mendaftar jadi ahli Shaklee
4 tu simbol ASB T_T ASB adalah group para suami dan akronim Aku Sayang Bini ^_^

Motivation Rally juga menarik sebab semua leader tak kira rank akan dijemput naik ke pentas untuk menerima recognition ^_^

cara daftar jadi ahli Shaklee recognition
Recognition Senior Coordinator ^_^

Lepas selesai recognition oleh Supervisor dan Senior Supervisor, guest speaker pertama beri ucapan, Masters Farihah.

Kak Long kami bagi ucapan selepas recognition Coordinator dan Senior Coordinator.

Kak Long macam cuak kot ramai dah balik masa tu sebab dah lewat petang juga. Tapi tak pa, kami adik-beradik menunggu amanat Kak Long πŸ˜‰

Last sekali dinner by Shaklee πŸ˜‰ Sedap alhamdulillah ^_^

CARA JADI AHLI SHAKLEE
Bersama Kak Long Hadhatina MKB – 3 anak kecik dan tiada bibik. Phew!

Nasihat Berguna Dari Masters

Banyak nasihat yang di ulang tayang. Manusia kan selalu lupa, memang penting sangat lah kena diingatkan selalu.

Antara yang menarik perhatian dan menyentuh hati saya, termasuklah:

Point dari Masters Farihah:

  1. Kita tak akan berjaya selagi kita tak bantu orang lain berjaya. Ini merujuk kepada membantu anak didik Shaklee kita untuk berjaya. Guna lah cara lembut ke, garang ke, semua itu untuk kebaikan diorang jugak.
  2. Kefakiran boleh membawa kepada kekufuran. Ye lah, bila individu tak cukup duit, itu yang macam-macam kes jenayah terjadi, betul?
  3. Sebab itu kita bertanggungjawab untuk ajak orang yang terdesak ini untuk menceburkan diri dalam bisnes Shaklee. Bukan kena cari orang pun πŸ˜‰ Kongsi je kat blog
  4. Shaklee terbukti telah merubah ramai orang, dari berjerawat besar penuh satu muka kepada licin muka dan penuh keyakinan nak bertemu orang, dari berisi kepada kurus dan macam-macam lagi. Teruskan usaha perkongsian tentang Shaklee untuk membantu lebih ramai orang.
  5. Usah jemu berkongsi. Kalau lah upline sebelum ini cepat jemu, kita tak merasa lah Shaklee dan betapa bestnya shaklee.

Point – point dari Kak Long kami pulak:

  1. FOKUS kita nak apa. Fokus itu bukan sekadar cakap nak naik Masters, tapi macam mana plan kita?
  2. Kuasai kemahiran untuk impian kita. Contoh untuk shaklee ni, 2 benda paling penting iaitu pemasaran produk dan membangunkan leader di dalam organisasi kita.
  3. Bila dah ada impian, go for it! Jangan dok diam kaku berangan sorang-sorang. Kalau takde tindakan, sampai bila-bila pun impian akan hanya tinggal angan-angan
  4. Tawakkal setelah berusaha. Kerja kita berusaha. Dan jangan sesekali lupa untuk tawakkal.
  5. Checkpoints. Semua orang naik Masters bertahap. Takde orang daftar hari ini terus naik Masters. Bila naik satu-satu rank, its ok untuk berehat kejap kat checkpoints. Kemudian teruskan perjalanan. FOKUS objektif kita.

Banyak lagi sebenarnya. Tapi kita layan video Kak Long lah ya nanti.

Berminat nak join Shaklee bersama saya? ^_^

Contact saya:

Khadeejah Hasmad

SMS/ WhatsApp /Telegram : 019 409 3457

Shaklee ID : 858755

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *