Cara Letak Gambar Icon YouTube Dalam Video

Perasan tak video baru saya ada icon channel YouTube kat atas belah kanan.
 
Itu saya guna Apps Viva Video juga.
 
Cara-caranya, rujuk gambar ya. Saya skip terus ke part icon ‘kotak dialog’. 
P.s : Rujuk entry Cara Letak Subtitle Dalam Video untuk memahami kat mana langkah terus jumpa icon ‘kotak dialog’

🧣Langkah #1:

Paparan ini kurang tepat sebab saya dah siap download 😅

Tapi nanti bila kita tekan simbol T+ untuk tambah Subtitle, butang download warna oren belah kanan tu tetap akan ada.

Jadi tekan butang download tersebut.

🧣Langkah #2: Download SNS

Paparan ini pun kurang tepat sebab saya dah download.

Jika anda belum download, hujung belah kanan tu akan ada butang tunjuk anak panah ke bawah. Petunjuk suruh download. Jadi download sahaja SNS ini. Percuma.

Selepas selesai download, butang tersebut akan bertukar menjadi butang berwarna oren yang bernama ‘Use’. Tekan ‘Use’

🧣Langkah #3:

Paparan ini akan keluar.

Pilih SNS tadi dan pelbagai icon media sosial akan keluar.

Pilih icon YouTube.

Kemudian tulis nama channel anda di ‘Your Text Here.’ Mula-mula memang tak nampak rupa icon tu. Takpe tulis sahaja.

Selepas dari itu tekan butang ✅ atas belah kanan macam nak buat Subtitle macam biasa.

Saksikan video anda dah pun ada gambar icon YouTube kecil 😘

Jangan lupa Subscribe YouTube Channel saya untuk ikuti lebih banyak perkongsian pengalaman saya buat bisnes online.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Shares