Cirit-Birit

Cara Melegakan Sakit Perut Dan Cirit Birit

Semalam saya food poisoning. Aduh sakitnya. Pedih sangat rasa perut.

Berapa kali tah ulang-alik toilet cirit. Yang tak tahan tu, time Maryam breastfeed bertambah sakit perut memulas nak pi toilet.

Aduh.

Fobia nak datang kedai tu lagi. Ingat kan nak celebrate Muhammad baru baik demam. Hehehe.

Tapi tetap bersyukur, dalam ramai-ramai orang kat neighborhood saya ni, Allah pilih sorang je untuk diuji, saya lah tu. Hihi.

Bila sakit perut, dan dapat suspect food poisoning, saya pun mulakan lah rawatan versi saya.

Kalau korang nak follow pun boleh.

image

Petua Orang Tua

Biasa orang tua-tua cakap, minum air teh yang pekat toksah letak gula.

Aah yang ni memang saya minum.

Selain tu, saya makan 3 supplement untuk sakit perut food poisoning dan cirit-birit:

1. Performance Drink

Performance Drink sangat penting untuk memastikan saya kekal hydrated. Ye lah, bila cirit, banyak cecair keluar.

Kita boleh jadi letih sebab dehydrated

2. Nutriferon

Nutriferon macam biasa, untuk kuatkan imun sistem saya dan Maryam.

Risau lah jugak kan benda food poisoning tu masuk ke Maryam melalui susu.

Biasa kan kalau kita silap makan, baby pun kena effect

3. Peppermint Ginger

Untuk legakan perut yang masuk angin sebab tak makan.

Seriously masa sakit perut, sungguh tak berani nak makan. Ada makan sikit nasi, lepas tu terus rasa sakit perut semula.

Ohhh..

image

Selepas Sehari

Alhamdulillah hari ni dah lega sikit. Dah boleh makan nasi macam biasa ^_^v

Biasa supplement tiga di atas memang standby. Kategori first aid kit juga lah untuk saya.

Harga

Harga Nutriferon hanya RM 181.25 sahaja untuk 30 paket

Harga Performance Drink hanya RM 82.50 sahaja untuk 539g

Harga Peppermint Ginger hanya RM 45 sahaja untuk 90 biji

Nak diskaun?

Harga yang dipaparkan adalah harga pasaran.

Jika anda berminat nak dapatkan lebih diskaun, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan bayaran hanya RM 75

Anda akan terus dapat menikmati harga ahli dan point terus masuk bawah ID anda.

Alah, macam sistem Jaya Jusco, SOGO member card tu 😉

Tapi Shaklee lagi best sebab tak payah redeem, tapi Shaklee sendiri akan bank in pulangan tunai setiap bulan 😀

Cara Order

Hubungi saya
Khadeejah Hasmad
SMS /Whatsapp : 019-477 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *