Cara Mengawal Nafsu Makan Membuak-Buak

Antara masalah femes untuk misi kuruskan badan adalah kawal nafsu makan. Baru makan sejam lepas, dah lapar semula. Ada yang dah makan 2 3 pinggan nasi pun, boleh lapar semula.

cara mengawal nafsu makan

Mampu tak nak tolak? 😉

Antara cara yang boleh di amalkan untuk kawal nafsu makan termasuklah

  1. Banyakkan makan protein seperti daging dan ayam. Protein bantu perut kita rasa kenyang lebih lama
  2. Kurangkan makan karbohidrat seperti nasi putih. Karbohidrat membakar gula menjadi tenaga dengan kadar yang cepat dan secara tak langsung ia menyebabkan gula dalam badan kita cepat habis dan kita akan jadi cepat sangat lapar
  3. Banyakkan makan snek berkhasiat seperti yogurt rendah lemak atau kekacang in between sarapan dan makan tengah hari supaya perut kita sibuk nak proses snek-snek tu dan tiada masa nak rasa lapar 😛
cara kawal nafsu makan

Ini adalah kategori junkfood yang perlu dielakkan. Sabar.

Cara Kawal Nafsu Makan Dengan Alfalfa

Pagi ni saya baru dapat tahu rupanya Alfalfa sangat bagus untuk kawal rasa lapar!

Tipsnya: Makan 10 biji Alfalfa sebelum sarapan pagi. Nanti lambat lah rasa lapar tu 😀

Pengalaman Saya Kawal Nafsu Makan Semasa Pantang

Lagi satu yang femes adalah minum ESP.

Masa pantang dulu, saya sangat kerap lapar, cepat sangat rasa lapar. Dalam 5 minit sekali terpaksa cari makanan. Penat tau lapar ni. Alhamdulillah lepas minum ESP, rasa lega perut saya ni 😀

Bahagia sangat 😀

Kawal Nafsu Makan Semasa Puasa

Oh yang suami saya suka pulak adalah bancuhan Cinch Latte dengan Meal Shakes. In fact, bancuhan ini lah yang kitorang minum masa sahur beberapa hari di Kelate.

Tak sangka pulak mampu bertahan sampai ke waktu berbuka 😀

Eh, sebenarnya nak cerita pasal Alfalfa tu je. Alfalfa ni sebotol kecil ada 330 biji dan berharga RM 53.75 je! 😀

Kalau ESP pulak setin tu tahan 2 bulan, RM 150. Cinch + Meal Shakes pula RM 286.75, tahan sebulan hingga 2 bulan.

Kalau anda dah cuba macam-macam tapi tak berjaya juga kawal nafsu makan, pekata cuba Alfalfa, ESP, Cinch dan Meal Shakes 😀

Untuk order, boleh contact je saya:

admin-ajax.php

7 Comments

  1. Idayu Ayu 17 October 2014
  2. Hairul Azni 17 October 2014
  3. Scha Nazri 17 October 2014
  4. Farrah MF 18 October 2014
  5. ringantangan 18 October 2014
  6. Hafizul 18 October 2014
  7. NotaKembara 19 October 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge

Shares