Cara Menurunkan Bacaan Kolesterol Dengan Cepat
| |

Cara Menurunkan Bacaan Kolesterol Dengan Cepat

Bila kita makan makanan, contohnya pisang goreng, makanan akan melalui usus. Bila melalui usus, semua yang ada dari makanan ini akan diserap terus ke dalam salur darah.

Semua termasuk vitamin, mineral, lemak dan kolesterol.

[youtube id=”iMhBcOlfvYw” width=”600″ height=”340″ position=”CENTER”]

Masalahnya bila terlalu banyak lemak dan kolesterol yang diserap, salur darah kita dah tak boleh nak serap vitamin dan mineral, dan akhirnya vitamin dan mineral terbuang begitu sahaja.

Dalam salur darah kita semua pasti ada lemak dan kolesterol melekat yang dah pun melekat sejak 10-20 tahun yang lepas. Ye lah, makan ayam goreng, makan kulit ayam, makan daging kambing dan macam-macam lagi.

Kesan Jangka Masa Panjang

Lemak-lemak ini tak menampakkan kesan masa kita berusia muda.

Tapi bila kita berusia tua, bila lemak dan kolesterol dah terlalu banyak sangat melekat, akhirnya salur darah jadi sempit dan kita akan mendapat pelbagai penyakit.

Lemak-lemak ini perlu di buang dengan kerap bersenam.

[alert-success]Anda juga boleh mendapatkan Omega Guard shaklee dengan pelaburan hanya RM 136 sebulan untuk sedikit demi sedikit buang lemak terkumpul dalam salur darah.[/alert-success]

Bila kita makan, sebenarnya kita boleh halang kolesterol dan lemak daripada diserap ke dalam salur darah. Caranya adalah dengan pengambilan 2 biji Phytocol sebelum makan.

Phytocol ini mengandungi fitosterol yang bertindak untuk menghalang kolesterol daripada masuk ke dalam salur darah, dan seterusnya mengangkut keluar kolesterol dari tubuh kita.

[youtube id=”UjKjQ5N-Gnw” width=”600″ height=”340″ position=”CENTER”]

Andai kita tak makan Phytocol, kemungkinan besar lemak dan kolesterol dari makanan akan diserap terus ke dalam salur darah, dan kesian kat Omega tadi, dia baru buang sikit lemak, datang lemak baru ūüėČ

Phytocol bukan sahaja bagus untuk elak lemak dan kolesterol di serap oleh salur darah, ia juga secara tak langsung bantu untuk kawal bacaan kolesterol dan bantu melawas

Set Buang Lemak & Kolesterol

Harga Set ini adalah RM 343 untuk kegunaan sehingga sebulan. Pelaburan untuk hari tua yang lebih sihat ūüôā

TIPS KURUSKAN BADAN
Omega Guard & Phytocol ST

Untuk order, anda boleh hubungi: 

Khadeejah Hasmad

SMS/WhatsApp : 019 409 3457

Shaklee ID : 858755

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.