cara merawat cirit birit
Cirit-Birit

Cara Merawat Cirit Birit Untuk Hilangkan Perut Memulas Dengan Cepat

Cara merawat cirit – birit ni ada banyak versi, tapi hari ni saya nak cerita versi saya paling simple ^_^

Alkisahnya, semalam kami dijemput ke kenduri aqiqah jiran.

Sedap-sedap semua makanan.

Semua pun kami ambil, dari kambing bakar, kari kambing, ayam goreng, laksa, laksam, kuih muih semua lah.

cara rawatan cirit birit
Bertambah-tambah kambing bakar. Oh, tapi ni pic Google, lupa ambil gambar semalam 😛

Cuma ada satu part yang mungkin menyebabkan saya cirit teruk – sambal yang sangat pedas.

Saya pulak suka betul makan makanan pedas, lagi pedas lagi syok!

Lebih – lebih lagi di kawan kan dengan kari dan ayam goreng, phew!

Perut Mula Memulas!

Tapi nak dijadikan cerita, malam tu perut mula memulas, berulang kali keluar masuk tandas.

Aduhai, seksanya.

cara merawat cirit birit
Isk

Saya masuk tidur awal setelah keletihan membuang hajat.

Tengah-tengah malam kerap sangat bangun dan pedih sebab cirit, perut memulas sangat.

Alhamdulillah suami sangat perihatin, dan berjaga malam.

Rawatan Suami

Suami saya suruh ambil Peppermint Ginger kat dapur dan makan.

Dan sambil tu suami tolong bancuhkan air Performance Drink.

Malam tu tak lah pulih sepenuhnya, tapi alhamdulillah perut memulas berkurangan.

Esok subuh pagi sambung lagi makan Peppermint Ginger, dan alhamdulillah by pukul 11 pagi dah tak cirit lagi! 😀

Set Rawat Cirit, First Aid Kit Kami

Peppermint Ginger dan Performance Drink ni kira ala-ala first aid kit lah kat rumah. Wajib ada!

produk rawat cirit birit

Peppermint Ginger bantu buangkan angin dan detox benda yang buat kita sakit perut, dan Performance Drink bantu kita untuk kekal hidrasi sebab masa cirit ni banyak cecair keluar, kan?

Sampai dah nak rasa demam jugak lah.

Bila dehidrasi, kita juga lebih mudah rasa lemah dan letih, apa pun tak boleh buat, itu yang kalau kerap masuk bilik air, badan cepat lembik.

Kalau balik kampung suami pun, wajib bawak, sebab tersalah makan ni boleh jadi bila-bila.

Kadang makan masakan rumah pun boleh jadi, mungkin sebab macam-macam.

Cara Dapatkan Set Cirit Birit

Kalau anda pernah ada sejarah cirit birit, atau sekarang tengah perut memulas, boleh dapatkan dari saya.

Klik gambar di bawah untuk order.

produk cirit birit

Sebelum kena ambil MC dek cirit birit, baik order sekarang! 😀

♥ Khadeejah Hasmad ♥
SMS/WhatsApp : 019 477 3457
Shaklee ID : 858755

 

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *