Cara Merawat Eczema Bayi dengan cepat dan berkesan supaya kulit kembali cantik.
Eczema

Cara Merawat Eczema Bayi Dengan Pantas, Sebelum Ianya Melarat

Adakah anda tengah runsing sebab anak anda tiba-tiba kena eczema?

Saya pasti anda tengah mencari cara paling pantas untuk merawat eczema anak anda sebelum ianya semakin melarat.

Saya faham perasaan anda sebab anak saya sendiri pernah kena eczema masa beliau berumur 2 tahun.

Memang sedih sangat perasaan saya sebagai seorang ibu, melihatkan anak saya asyik merengek dan tak senang duduk.

Yelah, bila naik eczema, mestilah kulit akan rasa gatal dan memedihkan. Lebih-lebih lagi kalau cuaca panas.

Alahai, kalau anak demam sikit jer pun kita dah susah hati kan…

Ini kan pulak kalau anak sampai luka-luka siap berair lagi.

Untuk membantu anda yang mempunyai masalah yang sama macam saya dulu, saya nak kongsikan pengalaman bagaimana saya merawat eczema anak saya dalam masa 1 minggu, tanpa ubat doktor.

Cara Saya Merawat Eczema Anak Saya (Tanpa Ubat!)

Saya tegaskan tanpa ubat sebab saya yakin, ramai ibu yang takut nak memberikan ubat doktor kepada anak. Sama macam saya.

Ok, straight to the point yer…

Alhamdulillah, masa anak saya kena eczema dulu, saya dah memang kenal dengan produk Shaklee yang kesemuanya 100% semulajadi.

Bila doktor sahkan yang anak saya kena eczema, saya tanpa membuang masa, terus buat research untuk ketahui apa produk Shaklee yang saya boleh gunakan.

Cari punya cari, Alhamdulillah saya jumpa produk-produk yang boleh merawat eczema anak dengan cepat dan terbukti berkesan berdasarkan testimoni rakan-rakan saya

Baca Juga –> Punca, Simptom & Cara Mengelakkan Eczema Melarat | MedicineNet

Eczema Hilang Dalam Masa 1 Minggu Saja

Dalam 1 minggu saya mula menggunakan Set Eczema Shaklee, Alhamdulillah eczema anak saya hampir hilang sepenuhnya!

Ini adalah gambar yang sempat saya tangkap selepas memulakan rawatan eczema dengan Shaklee.

Cara merawat eczema anak supaya hilang dengan cepat tanpa menggunakan ubat, sebelum luka melarat.
Eczema Berjaya Hilang Dalam Masa Seminggu

Memang cam, Subhanallah!

Ok, saya kongsikan yer apa produk yang saya guna untu merawat eczema anak saya. Semoga ianya bermanfaat untuk anda.

Set Eczema Shaklee

Set rawatan eczema Shaklee ini mengandungi 4 produk.

1. Herbal Blend

Benda pertama sekali saya sapu kat luka anak saya, adalah Herbal Blend.

Herbal Blend ni best sebab dia melegakan gatal, pedih-pedih. Bila pakai tu kulit rasa sejuk, gatal dan pedih pun hilang.

Memang ni antara ‘First Aid’ kat rumah kami.

2. Vitamin E

Vitamin E ni fungsi dia untuk melicinkan kulit dan menghilangkan luka-luka eczema.

Walaupun Vitamin E Shaklee dalam bentuk kapsul, bukan bermaksud kena suruh anak kita makan. Cukup sekadar kita pecahkan kapsul dan sapu pada luka anak.

Macam saya aritu, bila bintik berair mula naik, cepat-cepat sapu dekat kawasan bintik berair tu.

Yang bagus Vitamin E Shaklee ni, dia ada ekstrak biji anggur. Ekstrak biji anggur inilah yang membuatkan Vitamin E Shaklee ni cepat nampak kesan sebab ia meningkatkan efficiency nya.

Lagi satu, Vitamin E juga membantu mengelakkan luka dari terkena jangkitan bakteria. Jadi tak perlu risau apa-apa.

Dia ala-ala ubat sapu kat luka dan memang khas untuk memperbaiki sel kulit supaya luka sembuh, dan juga meningkatkan immune sistem yang bertindak melawan eczema

3. Minuman Protin Soya, ESP

ESP ini fungsi sangat penting sebab ia membantu menghasilkan sel kulit yang sihat.

Bila Eczema melanda, sel kulit akan rosak. Jadi ESP akan bantu cepatkan penghasilan sel kulit yang baru dan cantik.

Yang ni, kalau anak masih menyusu, cukup sekadar ibunya minum. Nanti bukan setakat eczema anak hilang, kulit emaknya pun bertambah cantik 😉

4. Omega Guard

Sebut ‘Omega‘ jer, mesti ramai dah tau. Ini mesti minyak ikan punya. Hehe…

Omega Guard Shaklee ini fungsinya untuk memastikan kulit kekal lembap.

Kalau anak kena eczema, saya perasan, kita tak boleh biarkan kulit anak kering sebab nanti luka jadi pedih dan bertambah gatal.

Itu yang anak akan start garu sana sini.

Macam Mana Saya Gunakan Set Merawat Eczema Shaklee

Untuk anak saya Muhammad, saya kasi dia makan ESP dan juga Omega Guard untuk mengelakkan eczema naik satu badan. Dua-dua suplemen nih kiranya membantu merawat dari dalam.

Herbal Blend & Vitamin E saya hanya gunakan untuk sapu bahagian-bahagian luka supaya eczema tak merebak dan luka pun cepat sembuh.

Alhamdulillah sangat. Memang berbaloi-baloi saya menggunakan Shaklee untuk eczema Muhammad.

Cara Merawat Eczema Bayi dengan cepat dan berkesan supaya kulit kembali cantik.
Muhammad Yang Dah Bebas Eczema

Masa awal-awal Muhammad kena, memang saya menangis dalam hati.

Luluh hati tengok, walaupun bukan saya yang rasa. Tapi sebagai ibu, manalah sanggup kita tengok kan?

Masih ada harapan untuk eczema anak anda hilang sepenuhnya dan kulit kembali cantik, gebu dan berseri.

Cara Dapatkan Set Eczema Shaklee

Kalau anda dah tak tahan melihat anak anda terseksa, garu sana-sini sebab eczema dan luka, anda boleh hubungi saya untuk dapatkan Set Eczema.

Set ini adalah untuk kegunaan 1-3 bulan.

Harga asal adalah  RM 500.

Tetapi anda boleh dapat lebih penjimatan dengan daftar jadi ahli Shaklee.

Hanya RM 473 harga ahli termasuk yuran daftar.

Cara merawat eczema

Hubungi saya hari ini untuk anak tersayang anda.

♥ Khadeejah Hasmad ♥
SMS/WhatsApp : 019 477 3457
Shaklee ID : 858755

Bacaan Lanjut:

  1. Eczema Treatment & Prevention
  2. Cause of Eczema
  3. Cause & Triggers of Eczema
  4. How to Treat Eczema Naturally

Similar Posts

4 Comments

  1. Memang agak kritikal tue ekzema anak deeja kan..
    Kesiannya sampai berair tue..
    Leceh dan sayu ibu tengok anak merengek je..
    Kalau terkena air nak mandi lagi rasa pedih..
    Herbal blend memang bagus sangat.. Digabung dengan omega..’
    Kesan yang pantas..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *