rawat sakit slip disc secara semulajadi
Slip Disc

Cara Rawat Sakit Slip Disc Mak Yang Dah Berlanjutan Berbelas Tahun

Slip disc adalah sakit di bahagian belakang yang di sebabkan oleh tulang belakang terkeluar dari soket yang sepatutnya.

Bila tulang belakang ini terkeluar dan tersentuh bahagian saraf yang berdekatan, ia akan membuatkan pesakit  slip disc rasa sakit sangat walaupun hanya duduk atau berjalan.

Slip disc ini ada beberapa level dari L1 sehingga L5. Yang paling sakit itu dalam kategori L4-L5, nak duduk pun perlu hati-hati.

Mak saya dah lama kena slip disc, kalau tak silap saya masa saya mula masuk zaman universiti.

Mak cerita sebenarnya ia berpunca masa mak terjatuh lantai masa mengandung adik keempat. Tapi sakit itu datang bukan right on the spot, tetapi lama selepas itu.

Mak dan slip disc

Sakitnya pinggang mak sampai mak tak boleh nak bongkok ambil bawang pun. Apatah lagi untuk sujud, lagi lah tak boleh. Jadi kalau solat kena solat duduk lah.

Banyak dah mak lalui rawatan. Yang pertama sekali mesti lah dah jumpa doktor dan buat pembedahan. Mak cerita mak buat pembedahan letak titanium untuk sambungkan semula tulang dan luruskan tulang.

Tapi itu lah, sakit masih menyengat. Sakit slip disc ini, sampaikan kalau kita tersentuh hanya satu jari sahaja kat belakang mak, mak kata sakit sangat. Padahal tak sengaja sentuh.

Belikan mak supplement untuk hilangkan sakit slip disc

Oleh kerana simpati tengok mak dan apak bersungguh nak kembali sihat macam biasa, saya pun dapatkan mak 2 supplement Shaklee iaitu Collagen Shaklee dan Vivix.

Mak dan apak kongsi lah dua-dua ni. Mak amalkan sehari satu sachet collagen. Satu kotak ada 15 sachet, jadi sebulan mak habiskan 2 kotak.

Alhamdulillah tak lama selepas itu, mak excited sangat bagitahu yang mak dah tak sakit pinggang. Suka betul mak dengan Collagen Shaklee.

Sekarang, mak dah boleh solat macam biasa, dah boleh aktif berkebun macam-macam pokok, dah boleh berjoging, pendek kata mak dah boleh buat apa sahaja aktiviti yang mak suka.

Baru ini mak baru balik dari umrah, mak cerita lupa nak bawa supplement pergi tanah suci. Ada lah rasa lenguh-lenguh sikit.

Balik tu, terus mak dan apak sekali makan collagen banyak-banyak, hilang semua sakit lenguh. Saya bersyukur sakit slip disc mak yang berbelas tahun kena, akhirnya hilang selepas amalkan Collagen Shaklee dan Vivix.

rawat sakit slip disc secara semulajadi
Mak dan apak sakan main snow di Korea

Collagen Shaklee ini tak sama dengan collagen di pasaran tau. Saya dah bagitahu mak kalau nak collagen, biar saya belikan.

Beza Collagen Shaklee

Collagen Shaklee ini berbeza dari collagen biasa di pasaran Malaysia kerana ianya bersumberkan bahan semulajadi dan proses pun semuanya semulajadi. Langsung tiada bahan kimia berbahaya.

Eksklusif bahan untuk buat Collagen Shaklee ini, selain daripada ia diperbuat dari sisik kulit ikan yang sangat lasak, ia juga melalui sekurang-kurangnya 350 ujian saringan bahan kimia supaya betul-betul selamat untuk di makan.

Cara dapatkan Collagen Shaklee dan Vivix untuk slip disc

Kalau mak anda pun ada masalah slip disc macam mak saya, saya sangat recommend untuk cuba Collagen Shaklee dan Vivix.

Namun begitu, kesannya bukan lah terus nampak. Macam mak saya kalau tak salah, mau habis 6 kotak juga baru mak nampak lebih cergas dan hilang sakit.

Ini kerana Collagen dan Vivix ini bukan ubat. Ia tidak mengandungi steroid. Tetapi ianya berfungsi untuk memperbaiki bahagian dalaman yang rosak yang menyebabkan sakit datang dan bertambah parah.

Lagi lah mak kita dah berusia emas ini, makin tua, mestilah dalaman tubuh makin rapuh kan. Jadi supplement ini lah nak bantu supaya walaupun mereka ini makin berusia, tapi mereka tua tetap dalam keadaan masih cergas dan sihat.

Oh, untuk dapatkan Collagen dan Vvix, anda boleh hubungi saya :

♥ Khadeejah Hasmad ♥
SMS/Whatsapp : 019 477 3457
(Atau klik terus untuk Whatsapp : www.wasap.my/60194773457)
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *