hilangkan ketagih merokok
Merokok

Cara Mudah Berhenti Merokok Tanpa Sakit

Dari sebelum kahwin sampai dah beranak, janji tinggal janji. Dulu suami janji nak berhenti merokok, tapi sampai hari ini bayang pun tak nampak.

Ingatkan dah ada anak, boleh berhenti, rupa-rupanya sama saja macam dulu.

Adakah puan-puan alami masalah seperti di atas?

hilangkan ketagih merokok
Suami anda pun buntu sebenarnya. Nak tahu kenapa? Teruskan membaca.

Yang sebenarnya bukan senang nak berhenti merokok ni. Sekali hisap, dah susah untuk tinggal.

Ini disebabkan oleh nikotin dalam rokok, iaitu sejenis bahan yang buat badan jadi ketagih. Kalau berhenti sekejap boleh jadi tak keruan hidup.

Jadi jika suami Puan macam susah nak berhenti merokok, jangan marah-marah. Dia pun nak berhenti kalau boleh, masalahnya rokok itu dah macam darah daging dia, macam kita seharian kalau tak makan nasi rasa lembik.

Perokok ini macam tu lah, kalau tak hisap rokok rasa badan semacam.

Nak tak saya kongsikan cara mudah untuk bantu suami anda berhenti merokok tanpa perlu paksa atau buat muka muncung itik?

Teruskan membaca.

Withdrawal Effect (Kesan Sampingan) Yang Biasa Perokok Hadapi

Sebelum itu mari saya kongsikan sedikit sebanyak mengenai kesan sampingan yang biasanya membuatkan perokok takut untuk berhenti merokok.

Bila hari-hari masukkan nikotin dalam badan, tiba-tiba dah tiada supply nikotin, siap nak bersihkan badan dari nikotin, memang macam-macam drama lah yang akan berlaku.

Para isteri perlu ambil tahu supaya boleh beri sokongan yang sepatutnya kepada suami.

Kesan sampingan bila mahu berhenti merokok

8 kesan sampingan yang biasa untuk perokok yang baru nak cuba berhenti merokok termasuklah:

  1. Rasa kebas di tangan dan kaki
  2. Rasa loya
  3. Sakit kepala
  4. Susah nak tidur
  5. Berat akan naik
  6. Murung
  7. Menggeletar badan
  8. Rasa nak demam

Jangka masa withdrawal effect

Kebiasaannya withdrawal effect ini mengambil masa 2-3 minggu. Adakalanya ia mengambil masa berbulan-bulan untuk hilang.

Bayangkan berbulan-bulan badan menggeletar. Kita pun tak tahan, kan? Hidup akan jadi tidak produktif, kerja apa pun susah nak buat.

Jadi macam mana nak berhenti merokok tanpa perlu melalui withdrawal effect di atas?

Cara Mudah Berhenti Merokok

Cara mudah untuk bantu suami anda berhenti sikap kuat merokok yang dah pun sebati sejak berpuluh tahun, adalah dengan mengambil supplement bernama Vivix.

Supplement?

Ya. Nama supplement tersebut adalah Vivix. Ia berbentuk cecair yang rasa seperti ribena yang pekat – cara ambil supplement ini adalah dengan minum macam biasa.

produk hilangkan ketagihan merokok
Botol Vivix dikelilingi tulip

Vivix telah membantu ramai perokok berhenti merokok tanpa rasa terpaksa. Bahkan perokok sendiri yang rasa tak mahu dah hisap rokok sebab rasa pahit.

Tak percaya?

Pengalaman Perokok Berhenti Merokok Selepas Ambil Vivix

Mari saya kongsikan pengalaman dari 2 perokok tegar.

Testimoni #1 : Dulu 20 batang rokok sehari

Dah kurang merokok sebab rasa rokok sangat-sangat tak sedap. Memang lepas minum Vivix, terus rasa rokok tak sedap. Jadi nak hisap lebih lebih pun tak boleh.

  • Encik A

Encik ini alhamdulillah berjaya berhenti merokok tanpa withdrawal effect seperti letih, lesu atau migraine. Kalau dulu, sehari mesti dia ambil 20 batang rokok.

Alhamdulillah setelah konsisten amalkan Vivix, dalam masa 2 minggu beliau berjaya berhenti merokok sepenuhnya.

cara cepat berhenti merokok

Testimoni #2 : Abah susah berhenti merokok

Dulu selalu suruh Abah berhenti rokok, tapi ada saja alasan Abah bagi. Sehinggalah satu hari darah tinggi Abah naik. Kami adik-beradik semua risau. Abah apatah lagi.

Jadi kami adik-beradik sepakat untuk cuba bagi Vivix dekat Abah.

Selepas 2 bulan Abah konsisten Vivix, selain dari darah tinggi berkurang, kami paling tak sangka Abah dah tak hisap rokok. Abah maklumkan yang dia rasa tak best hisap rokok.

Sekarang Abah bebas rokok 100%. Syukur.

  • Encik Dhiakif

cara berhenti merokok

Menarik kan? Bertambah menarik, mereka ini berjaya berhenti merokok tanpa withdrawal effect.

Tiada rasa migrain atau lesu atau badan menggeletar atau loya atau rasa nak demam.

3 Cara Vivix bantu perokok berhenti merokok

Ada 3 cara Vivix membantu perokok berhenti merokok tanpa rasa terpaksa.

Vivix mengandungi resveratrol iaitu sejenis bahan semulajadi yang banyak terdapat dalam anggur muscadine.

#1 : Detoks nikotin

Resveratrol ini bertindak untuk mengeluarkan (detoks) nikkotin dari dalam darah, organ dan otak perokok. Bila nikotin dikeluarkan, rasa ketagih nak nikotin pun akan hilang.

P.s : Nikotin adalah bahan utama dalam rokok yang menyebabkan perokok sentiasa ketagih.

#2 : Ganti feeling semasa merokok

Perokok biasanya akan merasakan satu ‘feeling’ bila hisap rokok. Sebab itu apabila perokok berhenti hisap rokok, otak mereka akan rasa lain dan memanggil-manggil untuk mereka hisap rokok semula untuk dapatkan ‘feeling’ tersebut.

Resveratrol boleh menggantikan ‘feeling’ tersebut, jadi bila perokok minum Vivix yang mengandungi resveratrol, mereka tidak akan rasa terpanggil nak merokok.

Vivix boleh memberikan ‘feeling’ tu, jadi bila perokok ambil Vivix, dia tak rasa terpanggil nak merokok. Vivix tidak akan menyebabkan ketagihan yang berlainan.

Perokok sebaliknya akan rasa rela hati tak mahu dah merokok.

#3 : Mengurangkan withdrawal effect bila berhenti merokok

Withdrawal effect berlaku sebab badan ‘terkejut’ dengan keadaan yang dia tak biasa. Dalam kes perokok mahu berhenti merokok ini, badan terkejut sebab tiada lagi nikotin masuk.

Resveratrol di dalam Vivix akan bantu redakan withdrawal effect ini dengan baik pulih signal dalam badan yang rosak akibat nikotin tadi, supaya badan boleh terima keadaan tanpa nikotin.

Cara dapatkan Vivix untuk berhenti merokok

Untuk bantu suami anda berhenti merokok tanpa withdrawal effect, saya cadangkan anda untuk dapatkan 2 botol Vivix sebagai permulaan. Bukan apa, biasanya majoriti perokok akan nampak kesan positif selepas konsisten Vivix lebih dari sebotol iaitu lebih dari 2 minggu.

2 botol Vivix ini hanya RM 1,007. Anda boleh dapatkan penjimatan apabila terus daftar jadi ahli Shaklee untuk dapatkan harga ahli.

Untuk dapatkan Vivix, anda boleh hubungi saya segera di :

♥ Khadeejah Hasmad ♥
SMS/Whatsapp : 019 477 3457
(Atau klik terus untuk Whatsapp : www.wasap.my/60194773457)
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

2 Comments

  1. Paksu saya dulu lepas tinggalkan rokok badan dia memang gemok, sebab dia cakap asyik nak makan saja. Lepas tu emosi tak stabil, kejap2 nak marah orang. Tapi dia konsisten nak tinggalkan rokok, Alhamdulillah sekarang nampak rokok pun tak heran, orang provoke pun dia dah tak ambil peduli lagi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *