Cara Saya Kumpul Duit Travel Tapi Tak Potong Belanja Bulanan

Saya dan keluarga suka sangat melancong tak kira lah dalam negara atau luar negara.

Alhamdulillah syukur setakat ini dalam negara kami dah jejak semua negeri termasuk 3 Wilayah Persekutuan tu iaitu Labuan, Putrajaya dan Kuala Lumpur.

Mengembara ni seronok sebab ianya boleh membuka minda kita dan membuatkan kita rasa dunia ini lebih besar dari masalah aku. Sekurang-kurangnya itu apa yang saya rasa.

Amazed sangat dengan kuasa Tuhan.

Speechless tau bila berdiri depan pergunungan di Switzerland.

Di puncak Gunung Schilthorn, Switzerland

Teruja bila dapat rasa snow dan hati sangat-sangat gembira bila tengok anak-anak seronok main salji.

Anak-anak saya lah ni. Alhamdulillah berpeluang main salji tebal di Shiretoko, Hokkaido, Japan

Bila kerap mengembara siap bawa anak-anak, saya rasa, kalau lah saya boleh bawa lebih ramai kawan-kawan tengok dan experience apa yang saya alami, mesti best sangat.

Cruise di Lake Brienz, Switzerland. Saya bawa Vivix sekali.

Tapi biasanya bila sebut bab travel, mesti yang singgah kat kepala adalah aku kena catu duit bulanan. Tak best lah pulak kan.

Kenapa tak boleh live life as normal tapi pada masa yang sama boleh jugak menabung tabung travel?

Saya Teringin nak tolong kawan-kawan pun dapat travel

Bukan lah bermakna saya nak bagi korang duit segedebuk.

Pepatah kata kalau kita nak seseorang tu hidup senang, kena bagi joran.

Sebab kalau bagi ikan, ikan cepat habis. Kalau bagi joran atau pancing lepas tu kita ajar cara memancing, insya-Allah orang tu akan pandai memancing dan dapat banyak ikan lebih banyak dari apa yang kita bagi for the rest of his or her life.

Yang saya boleh bantu adalah ajar cara buat duit, atau cara hasilkan duit dengan projek Hope Travel Fund.

Hope Travel Fund?

Hope Travel Fund adalah projek kumpul duit tabung travel dengan cara buat bisnes Shaklee.

Bisnes ni saya dah buat sejak tahun 2012. Bukan style once off tapi Insya-Allah tahan lama dan kalau kena cara boleh berkembang.

Bisnes yang saya nak ajak ni bukan skim cepat kaya tau. Tapi siapa usaha lebih dia dapat lebih.

Shaklee tu apa?

Shaklee adalah supplement semulajadi.

Contoh set vitamin dari Shaklee

Ok lah saya cerita mudah ya. Saya kongsikan pengalaman saya dulu.

Dulu masa saya masa pantang anak pertama, saya cepat sangat penat.

Susu saya memang banyak dah. Tapi masalah saya ni cepat sangat letih dan cepat sangat lapar.

Ya ia masalah sejagat ibu pantang yang menyusukan anak.

Tapi saya tak suka keadaan ni. Jadi saya cari apa benda boleh tolong saya hilangkan rasa cepat penat dan cepat sangat lapar ni.

Masa ni saya bertemu supplement Shaklee bernama ESP.

ESP adalah serbuk soya yang perlu dibancuh dalam air.

Kali pertama saya minum, wahhhhh segar sangat badan ni. Terus jatuh cinta pada ESP.

Sampai ke hari ini saya masih minum ESP yang sama.

ESP adalah salah satu produk dari Shaklee.

Saya tak reti bisnes, tapi nak cuba-cuba ok ke?

Untuk jual ESP ni biasanya saya cerita pasal pengalaman saya saja.

Alhamdulillah orang yang ada masalah yang sama macam saya akan teruja nak cuba.

Jadi kalau korang tak reti atau tak pernah buat bisnes, boleh cuba tips kat atas dulu. Iaitu kongsikan pengalaman korang makan Shaklee.

Kalau tak pernah makan Shaklee, kongsikan pengalaman orang lain yang makan Shaklee.

Kita ada group yang saling kongsi pengalaman masing-masing makan Shaklee.

Ok masuk semula topik Hope Travel Fund buat bisnes Shaklee.

Macam mana Hope Travel Fund boleh buat duit

Bila korang beli vitamin, korang akan dapat point.

Kalau beli untuk makan sendiri sahaja pun dapat kumpul point.

Point ni kalau korang kumpul order, potpet dekat FB atau iG atau blog pasal produk, pengalaman makan Shaklee, testimoni, etc; Insya-Allah korang akan dapat orang yang nak cuba Shaklee dan nak beli.

So bila dah dapat order, order guna ID korang.

Anggaran bonus dari Shaklee mengikut point. Yang pasti, bila korang hit je 3,000 UV tu, insya-Allah paling kurang RM 1,000 mesti dalam tangan

RM 1 pun takde orang nak bagi free, ini kan pulak RM 1,000 kan?

Alhamdulillah biasanya saya dapat lebih dari tu. So korang kalau nak buat lebih dari RM 1,000 pun boleh sangat-sangat.

Ok lah tu buat jadi side income korang. Supaya tak lah korang kena potong belanja sana sini hanya sebab teringin nak tengok tulip di Keukenhof Garden.

Lagi best bila cukup duit, boleh bawa anak-anak sekali.

Hannah baru bangun tidur di Keukenhof Garden, Netherlands

Ada yuran tak untuk join Hope Travel Fund ni?

Sebagai bukti korang sanggup nak commit, yuran diperlukan hanya RM 75.

Peluang join tanpa bayar yuran

Kalau korang tak nak bayar yuran pun boleh, tapi kena bayar refundable deposit dulu RM 75.

RM 75 ni juga sebagai yuran akses kepada group tertutup di mana kat sini saya kongsikan bahan-bahan untuk tolong korang.

Basic saja contohnya seperti poster produk, testimoni produk, etc.

Deposit RM 75 tu refundable.

Syarat nak dapatkan balik RM 75 tu, korang kena kumpul order sebanyak 200 UV vitamin dalam sekali order.

Kalau dapat lebih, lagi bagus.

Once hit je 200 UV tu, saya akan pulangkan RM 75 tadi.

Pada masa yang sama korang secara tak langsung asah skill menjual dengan cepat. Bagus kan.

Boleh cepat-cepat dapat 3,000 UV tu.

200 UV ni Insya-Allah mudah kalau korang cerita pasal Vitamin nama Vivix. Satu botol Vivix ni harga RM 485, point UV dia 112.

Vivix dalam gambar ni satu tu UV dia 112 UV

Ok?

Nak daftar terus Hope Travel Fund?

Boleh isi borang atau boleh chit chat dulu dengan saya.

Khadeejah Hasmad

Shaklee ID : 858755

WhatsApp : 019 695 3317

Leave a Reply

CommentLuv badge

Shares