Kolesterol

Cara Cepat Turunkan Bacaan Kolesterol Sebelum Serangan Jantung

Arwah nenek belah mak saya meninggal dunia disebabkan oleh strok.

Mak kata mungkin juga sebab bacaan kolesterol Wan terlalu tinggi dan tidak terkawal, jadi Wan kena strok secara tiba-tiba tanpa ada signal.

Bertahun- tahun Wan menderita strok, dan akhirnya dijemput Ilahi seminggu selepas pernikahan saya.

Pakcik saya pulak pernah menjalani pembedahan di kepala setelah disahkan ada salur darah block kat bahagian otak.

Pakcik ni pakcik belah mak.

Seorang lagi pakcik pernah tersumbat 3 salur darah jantung, terpaksa buat by-pass sebab takut salur darah terakhir pulak tersumbat.

Pendek kata family sebelah mak saya memang ramai yang ada penyakit berkaitan kolesterol dan salur darah tersumbat.

Beberapa tahun yang lepas, mak saya pulak kena pasang stent kat salur darah. Apak kate, sipi lagi… Cuak saya dengar.

Stent tu benda yang pasang dalam salur darah untuk kasi salur mengembang dan tak tersumbat.

Kalau tersumbat, takut nanti jantung terhenti pulak sebab darah dah tak dapat mengalir…

cara cepat menurunkan kolesterol
Sebelum pasang stent, salur darah terhimpit dek kolesterol sekeliling :'(

5 Jenis Ubat Untuk Kawal Kolesterol??

Beberapa minggu lepas pulak, doktor bagi mak 5 jenis ubat.

5 tu! Bukan 1-2 jenis.

Dan semua ubat ini kena ambil selama-lamanya.

Doktor kata untuk pastikan bacaan kolesterol dalam darah kekal terkawal.

Di samping tu mak kena jaga makan.

Antara makanan yang semua orang tahu tinggi kolesterol termasuk lah seafood macam udang dan ketam.

Sekarang ni mak rajin makan oat.

[alert-success]Ketahui bacaan normal paras kolesterol untuk lebih memahami analisis doktor terhadap mak atau ayah anda.[/alert-success]

Ish.. Tapi ai macam tak boleh terima lah kena makan 5 ubat, dan untuk selama-lamanya!

Jadi, sebagai anak yang sayangkan mak nya, saya apa lagi, saya terus click click order Set Kolesterol untuk mak.

Niat saya hanya satu : Nak kolesterol bersih dari salur darah mak, dan nak mak bebas dari ubat doktor.

Ye lah, semua kita tahu kan, ubat mengandungi bahan dadah, yang walaupun doktor kata ok, tapi kalau makan berterusan, mesti akan ada punya kesan sampingan negatif.

Lagipun makin kita berusia, makin kurang efisien buah pinggang kita nak proses bahan kimia ni semua.

Strategi Turunkan Bacaan Kolesterol

Ok, berbalik kepada Set Kolesterol yang saya order tadi, ia nya adalah rangkaian supplement dari Shaklee yang di design untuk mengawal kolesterol dalam badan.

Set Kolesterol ni ada 3 supplement.

  1. Phytocol
  2. Omega Guard
  3. Vivix

Semuanya suplement premium 🙂

Dah kata itu mak saya, mesti lah saya nak bagi yang terbaik, kan?

Saya sebenarnya terpengaruh dengan perkongsian Ethan tentang bacaan kolesterol dia yang turun dalam masa 2 bulan, dan juga perkongsian pakar nutrisi Shaklee mengenai kolesterol beberapa minggu yang lepas.

Ada 3 strategi penting dari Set Kolesterol ni.

Strategi #1: Halang Kolesterol Diserap Ke Dalam Badan

Hari tu ada baca sharing dari Ethan, yang bacaan kolesterol dia berjaya turun dengan Phytocol walaupun makan tak berapa jaga.

Pakar nutrisi Shaklee, Sarah, pun pernah cerita kat saya, Phytocol ni kerja dia block kolesterol daripada masuk ke dalam salur darah.

Jadi, kalau nak makan macam bergoreng ke, lebih lemak ke, telan Phytocol dulu. Beres!

Strategi #2: Kikis Lemak & Kolesterol Yang Termendap Sejak 20 Tahun Lepas

Untuk lebih efektif, Sarah syorkan ambil Omega Guard untuk kikis semua lemak dan kolesterol yang dah bertapa lama kat dalam salur darah tu.

Betul jugak kan.

Kalau kita halang kolesterol yang baru daripada masuk salur darah kita, ok, itu satu usaha untuk turunkan bacaan kolesterol.

Tapi kolesterol yang lama macam mana pulak? Itu lah gunanya Omega.

Tapi Omega ni bukan kikis semua sekaligus. Ambil masa juga lah kan.

Sikit demi sikit.

Saya harap bila mak saya konsisten Omega Guard, salur darah mak mula bersih dari kolesterol dan tak sempit. Takyah lah ber-stent nanti 😀

Strategi #3: Kesihatan Salur Darah Untuk Cegah Kolesterol Jahat

Saya juga ambil Vivix untuk mak sebab nak pastikan salur darah mak dalam keadaan sihat dan tip top untuk serap semua zat dan khasiat dari makanan.

Ye lah, nak kasi organ jantung sihat untuk pam darah, dan otot kuat untuk bakar lemak, semua tu perlu cukup zat, kan?

Cara Dapatkan Set Kolesterol

Satu set ini berharga RM 808. Untuk lebih penjimatan, anda boleh daftar jadi ahli Shaklee. Insya-Allah saya akan guide cara makan terbaik untuk anda

Saya nasihatkan jika anda sayangkan mak ayah anda, cepat-cepat lah dapatkan Set Kolesterol ni. Bukan apa, diorang dah pun beri yang terbaik masa besarkan kita sejak kita dalam perut lagi.

Berapa sangat lah yang kita belanja untuk pastikan mereka kekal sihat, ye kan?

Untuk order, anda boleh hubungi saya:

Khadeejah Hasmad

SMS/WhatsApp : 019 409 3457

Shaklee ID : 858755

Similar Posts

2 Comments

  1. Secara amnya strok akan menyerang orang yang dah lanjut usia,walaupun macam itu tak berarti usia muda tak akan kena penyakit strok apabila tak mengamalkan cara yang betul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *