| |

5 Tips Meningkatkan Daya Fokus Si Comel

Fakta menyatakan baby dan anak kecil mempunyai tahap daya fokus yang sgt pendek. Ada pakar paediatrik pulak cakap, kalau anak umur setahun- dia just boleh fokus seminit. Kalau dua tahun, boleh fokus dua minit je. Sebab tu kebiasaannya, susah nak ajak anak kecil baca buku, sebab dia takmo duduk diam. Fokus nak sambungkan kabel Tapi…

|

Kelebihan Bermain – Bersama Natural Shape Sorter :P

* gmbar tu macam blm rotate. Huuuu Kengkadang ada ibu bapa takda budget nak beli toys mewah2, atau canggih2. Tapi jauh disudut hati, nak anak jd cerdik sebab terpengaruh dgn kata org, main toys A, baby pandai itu. Main toys B, baby pandai ini pulak. Saye bukan anti toys. Banyak je toys kat rumah. Tapi…

|

Latih Anak Fokus Seawal Usia Newborn

Fokus adalah salah satu cabaran ibu bapa bila nak ajak anak membaca. Err, bebudak memang nature diorang suka bermain kan. Tapi, jangan cepat mengalah dan serahkan tugas mendidik anak kepada permainan yang mahal- mahal. Sebaliknya, layan lah anak anda dan follow his nature. Kalau dia suka bermain, ajak dia main dengan buku. Kalau suka ketuk2,…

|

Solat Sambil Dukung Baby

Bismillah wa Alhamdulillah Alhamdulillah sy dh able to solat sambil dukung Muhammad better ๐Ÿ˜€ how I learnt? Got it bila gugel โ€˜solat sambil dukung babyโ€™. ๐Ÿ˜€ Memule baca website kak along, tp akak ni punye cm best cket sbb ada gambar. Hehe.Forum al-fikrah.net yg bincang ttg solat dukung anak, klik sini. Cara menggendong bayi dalam…