Business Tips

Tips Bisnes : Bisnes Jalan Walaupun Saya Sibuk Umrah Ziarah

? Macam Mana Bisnes Online Saya Berjalan Sepanjang Umrah Ziarah Kami, Tanpa Saya Pegang Handphone? Sekadar nak berkongsi secebis pengalaman saya buat kawan-kawan yang baru nak menapak dalam bisnes. Alhamdulillah syukur bisnes supplement Shaklee saya berjalan seperti biasa walaupun saya sibuk sepanjang 2 minggu lepas, sibuk nak menghayati pengalaman baru di 2 Tanah Haram. Walaupun…

Business Tips

Tips Bisnes Shaklee : Konsisten Kunci Kejayaan

KONSISTEN Salah satu dari kunci kejayaan adalah konsisten. Konsisten dalam usaha. Konsisten dalam berdoa. Kadangkala sebagai manusia kita mudah rasa kecewa dan putus asa bila berdoa tapi tak nampak ‘cahaya’ Bila ini terjadi kita akan cenderung ‘Malas lah aku nak doa. Tak jadi pun.’ Kawan-kawan, Saya bukan lah ustazah. Tapi jom kita sama-sama tambah dalam…

Business Tips

Tips Bisnes Shaklee : Anak Pintu Rezeki

Anak. Terkadang rasa nak marah bila tantrum datang. Lagi power bila serentak bertiga ? Tapi tanpa mereka, mungkin kami tiada di sini. Tanpa si sulung, mungkin tiada dunia bisnes buat kami. Tak berani lah. Kami bukan dari keluarga bisnes. Tapi kami cuba juga terjun dalam dunia asing ini semata-mata untuk berkongsi kebaikan dengan ibu bapa…

Business Tips

Tips Bisnes Shaklee : Tips Hati Emas

❤️ Soalnya Hati ❤️ Untuk berjaya dalam apa jua kita buat adalah sangat bersangkut paut dengan hati. Sebab itu ramai orang yang kita tengok tak lah pandai sangat bab teknikal atau benda komplikated, tapi boleh capai satu persatu impian mereka. ? Hati perlu bersih Kalau ada marah atau benci atau dendam pada sesiapa; kita perlu…

Business Tips

Fasa Awal Bisnes Shaklee : Didik Hati

Bila kita tak pernah buat bisnes dan nak mula bisnes, salah satu foundation yang kena kuat adalah hati. Didik hati, mental fizikal kena kuat. Bersedia mental untuk usaha banyak tapi dapat sikit atau tak dapat langsung. Bersedia mental untuk terima penolakan. Bersedia mental untuk terima kekecewaan. Pendek kata bersedia untuk terima benda-benda yang mencabar diri….

Business Tips

Mak Anak 5 Ini Hanya Guna Satu Teknik Pemasaran Old School Yang Percuma, Tapi Berjaya Close Sale 4 Angka

Ada seorang anak buah dalam bisnes saya nama dia Ti. Ti seorang yang sangat peramah dan power dalam bisnes. Ti sepenuhnya bergantung kepada pemasaran Facebook. Kalau ada angin rajin, penuh lah Page Ti dengan update. Page Ti pula agak menjadi, tanpa iklan pun boleh menjemput Likers yang targetted. Namun lately Ti makin sibuk atas pertambahan…

Business Tips

Tips Tulis Entry Yang Menjual & Orang Terus Nak Beli

Untuk tulis entry yang mudah menjual, penting fokus terus pada masalah. Prospek yang desperate tak kisah kehebatan produk kita. Apa yang mereka mahu adalah masalah mereka diselesaikan dengan cepat. Lebih menarik mereka yang desperate ini sanggup bayar berapa sahaja untuk selesaikan masalah. Contoh entry yang fokus masalah adalah seperti “Hilangkan jerawat tanpa parut” “Cara Banyakkan…