Perkara Terbaik Minggu Ini|Hari #17: Cabaran 30-Hari Entry
Cabaran 30 hari

Perkara Terbaik Minggu Ini|Hari #17: Cabaran 30-Hari Entry

Baru hari Isnin, dah ada perkara terbaik ke? Ekceli sebagai seorang manusia, muslim pulak tu, setiap hari kita di suruh untuk bersyukur. Allah berfirman dalam quran, Surah Ibrahim ayat 7: “…Jika kamu bersyukur kepada-Ku, akan Ku tambah nikmat kepada mu..” Omputeh pun sangat titik beratkan bersyukur ni. Bila kita fokus kepada benda yang kita perlu…

Sesuatu Yang Dirindui | Hari #15: Cabaran 30-hari Entry
Cabaran 30 hari | Uncategorized

Sesuatu Yang Dirindui | Hari #15: Cabaran 30-hari Entry

Duk fikir-fikir apa yang saya miss, tetiba teringat kat rakan sekerja masa kat Twin Tower.. Salah satu kenangan manis adalah masa duk department PG (Procurement Governance) sebab ada Hanis Hanina dan Kak FAB. Hehe. Panggil Kak FAB sebab nama penuh Fuziah Abu Bakar. Teringat masa team building kat Swiss Garden Kuantan, lepas dinner duk lepak…

Cabaran 30 hari

Loving Malaysia | Hari #14: Cabaran 30-hari Entry

Malaysia makin lama dirasakan makin menakutkan. Untuk orang yang ada anak kecik macam saya, untuk orang yang berjiran dengan orang susah macam saya, saya rasa Malaysia menakutkan dan pemerintah semakin lama semakin menindas rakyat. Yang miskin bertambah miskin. Kesian sangat. So apa part saya untuk bantu menjadikan Malaysia a better place? Nak tunggu next election,…

Cabaran 30 hari

Restoran Kegemaran | Hari #14: Cabaran 30 – Hari Entry

Sejak beranak dua ni, rasa makin tak sedap makan kat luar. Hehehe. Suka air tangan sendiri, atau air tangan mak. Semahal mana pun restoran, ia tetap akan ada macam something missing dalam masakan. Ok ok hari ini saya nak cerita tentang restoran kegemaran. Ekceli restoran kegemaran saya adalah dah takde kegemaran. Haha. Wadi Hadramawt, Jalan…

Jika Income RM 1 Juta Sebulan|Hari #13: Cabaran 30-Hari Entry
Cabaran 30 hari | Uncategorized

Jika Income RM 1 Juta Sebulan|Hari #13: Cabaran 30-Hari Entry

Wah kalau sebut income banyak- banyak, mesti buntang mata kan >_< Kalau dulu, saya mesti skeptik, alah skim cepat kaya. Menipu je tu. Tapi sejak ber-Shaklee ni, alhamdulillah nampak yang menjadi jutawan adalah sangat tidak mustahil. Malah saya sendiri menjadi bukti dan merasai sendiri income yang sedang naik tangga ^_< Oh hari ni nak cerita…

Kereta Idaman| Hari #12: Cabaran 30 – Hari Entry
Cabaran 30 hari

Kereta Idaman| Hari #12: Cabaran 30 – Hari Entry

Asal cerita pasal kereta idaman ni masa buat vision board kat group Jutawan Kak Cery. Saya bukan lah penggemar kereta, rasa cukup je dengan apa yang ada sekarang. Lagipun kereta bukan aset, harga akan jatuh seiring dengan tahun. Berbeza dengan rumah, rumah ni harga makin naik naik dan naik. Tapi teringat masa saya serah staff…

Outdoor Activity | Hari #9: Cabaran 30-hari Entry
Cabaran 30 hari

Outdoor Activity | Hari #9: Cabaran 30-hari Entry

Fuh Fuh banyak ni hutang entry. Tapi ai tetap akan teruskan. Chaiyok!! Ok ni entry yang patut dibuat pada hari ke-9. Hik3 Saya bukan lah outdoor person. Kalau nak beli barang dapur pun, aduhai malas sungguh nak keluar. Tapi kena juga paksa diri. Oleh kerana saya bukan outdoor person, outdoor activity kegemaran saya adalah, spend…

Cabaran 30 hari

Impian Yang Sedang Saya Usahakan | Hari #9 : Cabaran 30 Hari Entry

Semua orang ada impian. Impian ni kata simple nya adalah mimpi. Mimpi itu percuma. Ramai orang suka bermimpi, tapi boleh kira berapa ramai yang sanggup merealisasikan mimpi mereka. Mimpi atau impian saya ada banyak. Tapi hari ini saya nak kongsikan satu impian yang short term dan sedang di usahakan. Apa itu? Impian saya nak naik…

Tempat Pelancongan Impian Saya | Hari #8: Cabaran 30- Hari Entry
Cabaran 30 hari

Tempat Pelancongan Impian Saya | Hari #8: Cabaran 30- Hari Entry

Bila sebut melancong, mesti ramai terbayang overseas, ye tak 😉 Same lah dengan ai. Tapi bila mula coaching anak cucu satu Malaysia, saya perasan yang banyak lagi tempat kat Malaysia ni saya belum explore. Kalau ada air terjun ke, sungai ke, memang suka sangat sangat. Contoh air sungai yang sejuk dan tenang yang belum terusik-…

Cabaran 30 hari

Rumah Impian Saya| Hari #6: Cabaran 30- Hari Entry

Erm, ni hutang entry semalam 😛 Ok nak cerita tentang rumah impian. Secara jujurnya, saya tak berapa suka rumah besar macam banglo. Cukup teres atau semi detached yang ada halaman untuk anak- anak bermain. Dan memang currently berkenan dengan neighborhood saya di Kerteh sebab, jiran – jiran baik semua. Anak -anak nak main kat luar…