Cabaran 30 hari

Perkara Terbaik Minggu Ini|Hari #17: Cabaran 30-Hari Entry

Baru hari Isnin, dah ada perkara terbaik ke? Ekceli sebagai seorang manusia, muslim pulak tu, setiap hari kita di suruh untuk bersyukur. Allah berfirman dalam quran, Surah Ibrahim ayat 7: “…Jika kamu bersyukur kepada-Ku, akan Ku tambah nikmat kepada mu..” Omputeh pun sangat titik beratkan bersyukur ni. Bila kita fokus kepada benda yang kita perlu…

Cabaran 30 hari | Uncategorized

Sesuatu Yang Dirindui | Hari #15: Cabaran 30-hari Entry

Duk fikir-fikir apa yang saya miss, tetiba teringat kat rakan sekerja masa kat Twin Tower.. Salah satu kenangan manis adalah masa duk department PG (Procurement Governance) sebab ada Hanis Hanina dan Kak FAB. Hehe. Panggil Kak FAB sebab nama penuh Fuziah Abu Bakar. Teringat masa team building kat Swiss Garden Kuantan, lepas dinner duk lepak…

Cabaran 30 hari

Loving Malaysia | Hari #14: Cabaran 30-hari Entry

Malaysia makin lama dirasakan makin menakutkan. Untuk orang yang ada anak kecik macam saya, untuk orang yang berjiran dengan orang susah macam saya, saya rasa Malaysia menakutkan dan pemerintah semakin lama semakin menindas rakyat. Yang miskin bertambah miskin. Kesian sangat. So apa part saya untuk bantu menjadikan Malaysia a better place? Nak tunggu next election,…

Cabaran 30 hari | Uncategorized

Jika Income RM 1 Juta Sebulan|Hari #13: Cabaran 30-Hari Entry

Wah kalau sebut income banyak- banyak, mesti buntang mata kan >_< Kalau dulu, saya mesti skeptik, alah skim cepat kaya. Menipu je tu. Tapi sejak ber-Shaklee ni, alhamdulillah nampak yang menjadi jutawan adalah sangat tidak mustahil. Malah saya sendiri menjadi bukti dan merasai sendiri income yang sedang naik tangga ^_< Oh hari ni nak cerita…