Collagen

Collagen Bukan Sekadar Untuk Cantik

Collagen memang ada semulajadi dalam badan kita. Tapi semakin kita berusia, ia akan berkurang. Sebab itu biasanya makcik umur 65 tahun nampak lebih berkedut berbanding makcik umur 30 tahun. Sebabnya collagen dalam badan berkurangan bila makin berusia. Bahaya tau, kedut muka adalah luaran. Tapi  kedut di bahagian organ macam jantung, paru-paru; yang ni boleh menyebabkan…

Collagen

Hilangkan Kedut Muka Bersama Collagen Shaklee

Acik ni mula-mula boleh nampak kerut dan kedut kat muka dia. Cer tengok kat dahi acik ni, kat pipi dia. Nampak usia sebenar dia. Selepas ambil sekotak Collagen Shaklee, alhamdulillah nampak perubahan. Dahi dia dah licin, kan? šŸ˜‰ Dah hilang kedut. Muka nampak tegang, muda dan bersemangat šŸ˜€ Apa Itu Collagen Shaklee? Collagen Shaklee adalah…

Collagen

Cara Menghilangkan Jeragat Di Muka

Biasa kalau kulit kita terdedah kepada cahaya matahari untuk jangka masa lama, kulit akan kena sunburn.Ā Dah kena sunburn nih, susah nak cerah balik, kan? Tak masuk lagi kalau kulit kita berkawan baik dengan jeragat šŸ˜› Hari ini saya suka nak berkongsi tentang pengalaman seorang kawan yang menggunakan Collagen ShakleeĀ untuk menghilangkan jeragat di muka dengan cepat….

Collagen

Pengalaman Saya Dengan Collagen Shaklee

First time saya minum Collagen Shaklee adalah masa saya dalam pantang. Dalam 2 minggu lepas baby lahir, saya pun start minum. Dek teruja tengok kawan-kawan ramai bagi feedback & testimoni best, ai pun tak sabar lah nak tengok kan? šŸ˜‰ Untuk yang belum tau, Shaklee Collagen Powder berbeza dengan produk Collagen lain di pasaran ialah…

Collagen | Tips Kesihatan Sendi

Rawat Sakit Sendi & Lutut Dengan Collagen

Sakit lutut dan sakit sendi ni saling berkait rapat. Sakit lutut berlaku sebab tulang rawan mula haus & terhakis, dan juga sebab bahan bernama CollagenĀ dalam tulang rawan mula rosak. 50% dari tulang rawan memang terdiri dari Collagen. Collagen inilah yang membantu mengekalkan kepadatan dan kekuatan tulang.Ā Tapi lepas umur 20-an, Collagen ni akan sedikit demi sedikit…

Collagen

Kosmetik Dah Tak Berkesan. Collagen Shaklee Berkesan Ke?

Apa khabar ibu-ibu jelita hari ini? Hari iniĀ saya nak berkongsi dengan pembaca tentang pengalaman seorang sahabat seuniversiti saya yang mengamalkan Collagen Shaklee. Kawan saya minta nama dirahsiakanĀ (sebab takut jadi buruan media :P) Jemput baca sharing beliau di bawah: Mula- mula berminat dengan Shaklee sebab nak banyakkan susu badan & nak bagi susu ada kualiti… Saya…

Collagen

Promosi Collagen Shaklee!

Collagen Shaklee famous dengan kegunaan untuk kecantikan, awet muda, hilang jerawat dan jeragat, dan macam-macam lagi. Malah ia juga boleh menghilangkan kesan sunburn danĀ calar-balar di kulit. Selain kecantikan, ramai orang tak tahu yang Collagen ni sangat bagus untuk sakit sendi dan kecergasan. Saya ada bercerita secara terperinci dalamĀ entry yang lepas mengenai apa sebenarnya Collagen? Terdapat…

Collagen

Hati-hati Bila Memilih Collagen!

Zaman sekarang, ada macam-macam produk Collagen di pasaran. Tapi apa kelebihan Shaklee Collagen Powder berbanding produk lain? Bagus sangat sampai boleh nampak kesan begitu cepat ke? Biasanya yang bermain di fikiran kita: Cepat tak nampak kesan? Kalau boleh, ariniĀ pakai, nak terus nampak kesan! Ada negative side effect tak? Lebih-lebih lagi kalau anda menyusukan anak. Risau…