|

Kenapa Kena Detoks : Toksin dan Sampah

Toksin dalam badan umpama sampah sarap beracun. Kalau rumah kita banyak sampah tak dibuang, lama-lama sampah akan berulat, berkulat dan merosakkan rumah, kan? Macam tu juga badan kita. Jika biar banyak-banyak toksin dalam badan, badan kita lama-kelamaan akan rosak. Tapi Allah cipta setiap manusia ada ‘pembersih sampah’ semulajadi iaitu organ hati. Hati berfungsi untuk singkirkan…

Produk Kuruskan Badan Yang Berkesan & Selamat
| |

Produk Kuruskan Badan Yang Berkesan & Selamat

Biasanya kalau sebut nak kurus je, mesti terfikir kena sekat makan, kan? Sebenarnya kalau nak kurus, bukan kena sekat makan, tapi hanya perlu sekat makan makanan yang tak berkhasiat. Yang buat badan berisi bagai di pam itu bukan lah sebab kita banyak sangat makan sayur atau buah, tapi sebab banyak sangat makan ayam goreng dan…

Produk Untuk Kempiskan Perut Supaya Hilang Buncit
| |

Produk Untuk Kempiskan Perut Supaya Hilang Buncit

Perut buncit memang sesuatu yang memalukan. Lebih-lebih lagi bila asyik ditegur, “Eh mengandung lagi ya?” Perut buncit berlaku sebab terlalu banyak parasit dalam badan. Parasit ini hadir disebabkan oleh gaya pemakanan yang kurang sihat. Jadi untuk buang parasit dalam badan supaya perut kembali kempis, kita perlu buat detoks. P.s : Detoks adalah proses singkirkan toksin dan parasit….

| |

Blog Untuk Tips Kuruskan Badan Dengan Detoks

Salam sejahtera pembaca semua 🙂 Terima kasih kerana setia membaca blog Diaryofmuhammad.com Semoga blog ini membawa banyak manfaat untuk diri anda. Nak perkenalkan blog baru saya yang bernama Diari Detoks. Blog Diari Detoks ini khas untuk anda yang nak kuruskan badan dengan berdetoks. Biasa bila dah turun berat, sah kena naik semula berat itu, betul?…

Kenapa Pantang Gula & Garam Semasa Kuruskan Badan?
| | |

Kenapa Pantang Gula & Garam Semasa Kuruskan Badan?

Untuk kuruskan badan dengan berjaya, nasi wajib ambil. Kena bagitahu siap-siap part nasi ini, sebab majoriti rakyat Malaysia salah faham bahawa kalau nak kuruskan badan, nasi tak boleh ambil. Boleh. Tapi ikut portion. Banyakkan makan sayur hijau berdaun. Kasi separuh pinggan penuh dengan sayur hijau berdaun. Makan sayur sahaja memang boleh kenyang. Saya, ibu menyusu…

Program SLIM Kuruskan Badan : Keputusan Selepas Seminggu
| |

Program SLIM Kuruskan Badan : Keputusan Selepas Seminggu

Bila tiba hari timbang berat badan, cikgu lah yang paling cuak. Ish, turun ke tidak berat anak murid ni. Tapi kena berlagak cool. Haha. Kalau tak turun berat, kita check makan apa sepanjang minggu. Kalau tak makan atau skip makan, yang itu pun kena penalti. Sebab, kalau kita skip makan, dan kita lapar, badan kita…

5 Sebab Senaman Penting Untuk Kuruskan Badan
| | |

5 Sebab Senaman Penting Untuk Kuruskan Badan

Senaman itu penting untuk kuruskan badan. Ya, boleh sahaja kurus tanpa bersenam. Tetapi kebanyakan orang yang kurus tanpa bersenam akan naik semula berat badan dalam keadaan tidak terkawal. Ini kerana, bila kita tidak bersenam, kita tidak membina otot. Otot kurang oksigen kurang darah. Otot akan jadi lemah. Tambah dengan makan pun kena catu. Lagi lah…

Cara Kuruskan Badan Dalam Masa 7 Hari
| | |

Cara Kuruskan Badan Dalam Masa 7 Hari

Terkejut saya tengok gambar terbaru Hani. Kali terakhir jumpa, memang Hani macam dalam gambar “Sebelum” di bawah ini. Kalau tak salah masa tu awal tahun. Bila korek cerita, Oh, Hani buat soft detoks parasit. 5 hari sahaja! ? Terkejut saya. Sayangnya dia ni tiada penimbang kat rumah. Jadi tak pasti lah berapa kg yang turun….

| |

Cacing Punca Kita Craving Makanan?

Biasa tak teringin nak makan sesuatu seperti makanan manis? Salah satu punca craving (asyik teringin nak makan sesuatu) adalah kerana banyak toksin yg terkumpul dalam usus. Usus kita adalah tempat zat makanan diserap. Tapi bila ia bekeladak, usus tak dapat serap zat makanan dengan baik.  Tapi pada masa yg sama, tubuh kita perlukan zat.  Usus…