Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean

Blog Untuk Tips Kuruskan Badan Dengan Detoks

Salam sejahtera pembaca semua 🙂 Terima kasih kerana setia membaca blog Diaryofmuhammad.com Semoga blog ini membawa banyak manfaat untuk diri anda. Nak perkenalkan blog baru saya yang bernama Diari Detoks. Blog Diari Detoks ini khas untuk anda yang nak kuruskan badan dengan berdetoks. Biasa bila dah turun berat, sah kena naik semula berat itu, betul?…

Kenapa Pantang Gula & Garam Semasa Kuruskan Badan?
Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean | kuruskan badan

Kenapa Pantang Gula & Garam Semasa Kuruskan Badan?

Untuk kuruskan badan dengan berjaya, nasi wajib ambil. Kena bagitahu siap-siap part nasi ini, sebab majoriti rakyat Malaysia salah faham bahawa kalau nak kuruskan badan, nasi tak boleh ambil. Boleh. Tapi ikut portion. Banyakkan makan sayur hijau berdaun. Kasi separuh pinggan penuh dengan sayur hijau berdaun. Makan sayur sahaja memang boleh kenyang. Saya, ibu menyusu…

Program SLIM Kuruskan Badan : Keputusan Selepas Seminggu
Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean

Program SLIM Kuruskan Badan : Keputusan Selepas Seminggu

Bila tiba hari timbang berat badan, cikgu lah yang paling cuak. Ish, turun ke tidak berat anak murid ni. Tapi kena berlagak cool. Haha. Kalau tak turun berat, kita check makan apa sepanjang minggu. Kalau tak makan atau skip makan, yang itu pun kena penalti. Sebab, kalau kita skip makan, dan kita lapar, badan kita…

5 Sebab Senaman Penting Untuk Kuruskan Badan
Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean | kuruskan badan

5 Sebab Senaman Penting Untuk Kuruskan Badan

Senaman itu penting untuk kuruskan badan. Ya, boleh sahaja kurus tanpa bersenam. Tetapi kebanyakan orang yang kurus tanpa bersenam akan naik semula berat badan dalam keadaan tidak terkawal. Ini kerana, bila kita tidak bersenam, kita tidak membina otot. Otot kurang oksigen kurang darah. Otot akan jadi lemah. Tambah dengan makan pun kena catu. Lagi lah…

Cara Kuruskan Badan Dalam Masa 7 Hari
Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean | kuruskan badan

Cara Kuruskan Badan Dalam Masa 7 Hari

Terkejut saya tengok gambar terbaru Hani. Kali terakhir jumpa, memang Hani macam dalam gambar “Sebelum” di bawah ini. Kalau tak salah masa tu awal tahun. Bila korek cerita, Oh, Hani buat soft detoks parasit. 5 hari sahaja! ? Terkejut saya. Sayangnya dia ni tiada penimbang kat rumah. Jadi tak pasti lah berapa kg yang turun….

Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean

Cacing Punca Kita Craving Makanan?

Biasa tak teringin nak makan sesuatu seperti makanan manis? Salah satu punca craving (asyik teringin nak makan sesuatu) adalah kerana banyak toksin yg terkumpul dalam usus. Usus kita adalah tempat zat makanan diserap. Tapi bila ia bekeladak, usus tak dapat serap zat makanan dengan baik.  Tapi pada masa yg sama, tubuh kita perlukan zat.  Usus…

Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean

Kenapa Makan Sayur Penting Untuk Detoks?

Hati adalah tempat singkirkan toksin dalam badan. Proses buang toksin ni macam rumit, tapi untuk mudah faham, macam ini: Untuk buang toksin, toksin perlu ‘tumpang’ benda lain utk keluar dari hati. Benda lain yang dimaksudkan adalah, enzim dari makanan. Antara makanan yang toksin boleh tumpang adalah sayuran berbentuk cruciferous. Dalam sayur ini ada enzim. Nama…

Program SLIM Bersama Khadeejah Hasmad ^_^
Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean | kuruskan badan

Program SLIM Bersama Khadeejah Hasmad ^_^

Saya suka tengok suami saya semakin slim. Saya seronok bantu bagi semangat kepada suami saya untuk turunkan berat badan. Saya seronok sediakan hidangan Eat Clean untuk bantu Program SLIM suami saya. Alhamdulillah walaupun hidangan sihat, tapi menu semua sedap, sampai terpaksa buat banyak sebab anak-anak pun berebut sekali. Saya dapati sejak suami saya amalkan 3…