Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean | kuruskan badan

Kenapa Pantang Gula & Garam Semasa Kuruskan Badan?

Untuk kuruskan badan dengan berjaya, nasi wajib ambil. Kena bagitahu siap-siap part nasi ini, sebab majoriti rakyat Malaysia salah faham bahawa kalau nak kuruskan badan, nasi tak boleh ambil. Boleh. Tapi ikut portion. Banyakkan makan sayur hijau berdaun. Kasi separuh pinggan penuh dengan sayur hijau berdaun. Makan sayur sahaja memang boleh kenyang. Saya, ibu menyusu…

Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean | kuruskan badan

5 Sebab Senaman Penting Untuk Kuruskan Badan

Senaman itu penting untuk kuruskan badan. Ya, boleh sahaja kurus tanpa bersenam. Tetapi kebanyakan orang yang kurus tanpa bersenam akan naik semula berat badan dalam keadaan tidak terkawal. Ini kerana, bila kita tidak bersenam, kita tidak membina otot. Otot kurang oksigen kurang darah. Otot akan jadi lemah. Tambah dengan makan pun kena catu. Lagi lah…

Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean

Kenapa Makan Sayur Penting Untuk Detoks?

Hati adalah tempat singkirkan toksin dalam badan. Proses buang toksin ni macam rumit, tapi untuk mudah faham, macam ini: Untuk buang toksin, toksin perlu ‘tumpang’ benda lain utk keluar dari hati. Benda lain yang dimaksudkan adalah, enzim dari makanan. Antara makanan yang toksin boleh tumpang adalah sayuran berbentuk cruciferous. Dalam sayur ini ada enzim. Nama…

Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean | kuruskan badan

Program SLIM Bersama Khadeejah Hasmad ^_^

Saya suka tengok suami saya semakin slim. Saya seronok bantu bagi semangat kepada suami saya untuk turunkan berat badan. Saya seronok sediakan hidangan Eat Clean untuk bantu Program SLIM suami saya. Alhamdulillah walaupun hidangan sihat, tapi menu semua sedap, sampai terpaksa buat banyak sebab anak-anak pun berebut sekali. Saya dapati sejak suami saya amalkan 3…