2017 : The Road Not Taken
|

2017 : The Road Not Taken

Salam tahun baru kawan-kawan pembaca blog Diary of Muhammad. Maafkan saya kerana lama menyepi. Agak sibuk awal tahun ini dengan projek Creams Vitamin. Lagi satu sibuk kerana bergelut dengan perasaan dalaman. Ianya berkaitan dengan pendidikan anak-anak kami. Agak tertekan apabila fikirkan expectation kedua-dua belah keluarga kerana keluarga saya jenis yang academically excellent alhamdulillah, dan suami…

Korang Tau Tak – Reem

Segmen Korang Tau Tak akan berlangsung selama..  Erm erm.. Oh hari ni just nak kongsi, gembiranya saya dengan kelahiran –  nak kata anak sedara, tak pasti lah. Adik saya punya anak sedara. Syrian refugee, anak kedua, girl, bermata biru. Subhanallah! Alhamdulillah sangat, normal delivery after ceasarian, kat negara Arab mmg dikatakan csec aje. Baby tu…

Cara Atasi Masalah Anak Kurus Kering & Selalu Sakit Di Taska

Cara Atasi Masalah Anak Kurus Kering & Selalu Sakit Di Taska

Sebagai ibu bapa, kita for sure akan risau kalau anak terlalu kurus dan selalu saja sakit bila dihantar ke tadika. Hal yang sama berlaku kepada Puan Sylvia & Puan Irayantie dari Kota Kinabalu. Alhamdulillah, mereka kini tidak perlu risau lagi 🙂 Boleh klik video di bawah untuk mengetahui rahsia kedua-dua ibu penyayang ini. [alert-success]Video ini…

Cerita Saya: Dari Selalu Makan Ubat Kepada Sihat Tanpa Ubat

Cerita Saya: Dari Selalu Makan Ubat Kepada Sihat Tanpa Ubat

Saya berasal dari keluarga yang memang makan ubat doktor. Especially kalau selsema, memang mak akan bagi clarinase atau clarityne, dan paling saya suka, actified, cepat hilang selsema.   Perkongsian Yang Membuka Mata Saya mula beralih arah ke rawatan alternatif masa pertama kali saya tahu seorang senior saya tak ambil vaksin. Walaupun pada pandangan peribadi saya,…

Tips Masak Guna Rice Cooker

Tips Masak Guna Rice Cooker

Kami baru pindah sehelai sepinggang dari Kerteh. Eh takde lah baru sangat, tapi memang barang belum pindah lagi dari Kerteh. Sayang sangat kat Kerteh. Kat rumah memang takde apa-apa kecuali kitchen cabinet dan sedikit perkakas dapur termasuk tong gas dan pinggan mangkuk siap cawan. Terima kasih tuan rumah. Dan alhamdulillah toilet dua-dua ada heater. Oleh…

Tips Elak Lupa Lokasi Parking Kereta
|

Tips Elak Lupa Lokasi Parking Kereta

Biasanya bila sampai shopping Complex, kita park, kemudian terus masuk mall, kan. Nanti dah keluar mall, agak-agak senang nak cari parking kereta kita tadi? Kalau parking kereta depan pintu lif, boleh tahan lagi. Kalau park jauh dari pintu lif, ingat agak-agak aje la. Pengalaman dulu.. Kami pernah terkena, ingat agak-agak park kat mana. Bila time…