Gentle Natural Birth | HypnoBirthing

Kenapa Kita Sakit Semasa Bersalin? 

Semasa mengandung anak pertama, perkara pertama yang paling saya takuti adalah, macam mana aku bersalin nanti? Takut lah, sebab orang cakap bersalin ini sakit. Rata-rata orang tua pun cerita yang bersalin itu sakit.  Ditambah pula pengalaman saya waktu itu sangat sakit diseluk doktor semasa mengandung.   Bertambah seram apabila depan mata saya, saya menyaksikan kakak…

anakku sayang | Gentle Natural Birth

The Birth of Baby Hannah

Lamanya nak publish cerita. Sebab tak tahu nak cerita apa 😛 Alhamdulillah kelahiran baby Hannah sangat senang dan tenang. Ceritanya, pagi 2 September, jam 9 pagi, dah mula terasa surges (contraction) Masa tu pergi Bank Islam sebab nak check berapa unit trust kami dah beranak. Kami ada misi untuk buat early settlement untuk kereta. Lepas…

Cabaran 30 hari | Gentle Natural Birth

Makna Di Sebalik Nama Blog|Hari #2- Cabaran 30 Hari Entry

Asalnya blog Diary of Muhammad ni dedicated untuk putera sulung kami, Muhammad. Teruja masa tu setiap aktiviti rasa nak ambil gambar dan post di blog. Ayahnye yang create blog ni. Di awal penubuhan blog banyak berkisar tentang Muhammad je lah. Hehe. Jangan lah adik- beradik lain jeles pulak nanti 😛 Muhammad & HypnoBirth Antara kisah…

Gentle Natural Birth | Hamil

Bersalin Tanpa Sakit, Tanpa Dadah- Kelas Persediaan

Rentetan dari entry saye kat sini pasal bersalin tanpa sakit dan tanpa dadah, atau bahasa omputih nye, painless childbirth without drug, saye sukaaaa sangat nak kongsi tentang kelas2 yang disediakan oleh AMANI Malaysia team. Please keep in mind, kelas ni TAK SAMA langsung dengan kelas antenatal di hospital atau klinik kerajaan atau swasta. Dalam kelas…