Health - Breastfeeding

Bayi Tak Nak Susu Botol – 3 Tips Berguna

Bila dah nak start masuk kerja balik, mulalah ibu-ibu dalam pantang ligat fikir macam mana nak atasi masalah bayi tak nak susu botol. Bukan senang nak bagi bayi susu botol bila dah terbiasa menyusu direct nih kan? Ikuti perkongsian Puan Farah yang gigih kumpul stok susu walaupun masa kerja nya tak menentu, kejap siang, kejap…

6 Tips Atasi Masalah Susu Kering Semasa Pantang
Health - Breastfeeding

6 Tips Atasi Masalah Susu Kering Semasa Pantang

Ramai ibu – ibu kurang jelas tentang penghasilan susu ibu sewaktu di awal kelahiran bayi. Kalau silap langkah sikit, maka ibu akan menghadapi masalah susu kering semasa dalam pantang. Tahu kah ibu, semasa minggu pertama kelahiran bayi, ia adalah sangat normal apabila susu kita tak memancut- mancut. Waktu itu hanya kolostrum terhasil. Jangan panik bila…

Health - Breastfeeding

Kisah Sithy Rasa Bertenaga Semasa Menyusukan Anak

Hari ini saya nak  berkongsi pengalaman salah seorang kawan saya, yang sangat sangat puas hati dengan Set Breastfeeding Shaklee. Sebenarnya dia ambil untuk cover sekali pantang. Set Pantang Shaklee dengan Set Breastfeeding Shaklee ini sama sahaja. Set ni sesuai untuk ibu yang bersalin normal atau czer. Ok, berbalik kepada the happy satisfied customer cum friend 🙂…

Tips Penyusuan Bayi Dengan Flat Nipple
Health - Breastfeeding

Tips Penyusuan Bayi Dengan Flat Nipple

Ada ibu memang ada masalah nipple. Bila ada masalah, cam sedih dan stress sebab anak takmo nyusu direct. Exclusive breastfeeding adalah tetap boleh dijayakan walaupun anak anda tak boleh nak menyusu secara direct. Hari ni saya ingin kongsikan tips penyusuan bayi bagi ibu -ibu yang mempunyai masalah Flat Nipple (puting leper) Nipple ini ada banyak jenis….

Tips Tambah Susu Yang Merudum Semasa Period
Health - Breastfeeding

Tips Tambah Susu Yang Merudum Semasa Period

Sesetengah ibu runsing bila period datang. Masa ni lah ibu akan ligat berfikir cemana nak tambah susu yang mula merudum. Sesetengah ibu ok je. Tetapi susu merudum semasa period adalah normal, sebab darah kita sedang keluar dengan banyak. Body fluid is decreasing, jadi normal kalau susu drop. Bila body fluid decreasing, fluid untuk hasilkan susu…