Betul Ke Vitamin C Beracun? Vitamin C Shaklee Macam Mana?

Pernah tak dengar cerita, yang semua orang dok circulate artikel tentang ada sorang perempuan ni mati tiba- tiba sebab orang kata dia ni jenis hari -hari ambil vitamin C, pastu selalu makan udang. Then orang cakap dia mati sebab tak tahu Vitamin C kalau bertindak balas dengan udang, nanti arsenik akan terhasil dalam perut, dan…

Produk Kesihatan Boleh Sebabkan Kanser?

Paraben adalah bahan kimia yang digunakan sebagai pengawet. Sebenarnya paraben ni nak imitate pengawet semulajadi yang terdapat dalam buah-buahan. Tapi bila dihasilkan secara kimia, ia dah tak natural, di panggil Paraben. Paraben digunakan sebagai bahan pengawet di dalam ubat, kosmetik, sabun, shampoo dan juga agen yang membuatkan losyen nampak likat. FDA (Food & Drug Asaociation)…

Vitamin? Penting sangat ke? Kalau Tak Ambil, Takleh?

Masa sebelum saya ada kesedaran tentang supplement, saye pelik, apesal orang ambil supplement? Ape tak cukup ke pemakanan seharian kita? Makan je lah makanan seimbang, dapat macam-macam khasiat segar. Tapi start pantang Muhammad, saye yang memang sedia jenis cepat letih, bertambah-tambah lah letih. Tahu, kalau letih kena minum air kosong banyak. Tapi cer bayangkan minum…

Lagi Banyak Buih Sabun Tu, Lagi Merbahaya Sabun Tu Untuk Kulit!

Pernah dengar tak term SLS? SLS adalah water surfactant atau ejen pembuih. (to make the water wetter by reducing water’s surface tension) Nama penuh SLS adalah SODIUM LAUREL SULFATE or SODIUM LAURETH SULFATE. Ianya di buat dari asid sulfurik, monododecyl ester dan sodium salt. Pendek kata, SLS ni bukan semulajadi, tapi sintetik., dihasilkan dari bahan…