Health - Breastfeeding | Health - Post Natal

2 Tips Mudah Menjayakan Penyusuan Semasa Pantang

Masa pantang adalah masa paling mencabar terutamanya buat ibu-ibu yang baru dapat baby. Mana nak susukan baby, nak belajar faham kenapa baby menangis, nak belajar uruskan baby,etc. Masa ni juga lah susu memang tak akan kelihatan. Saya nak kongsi 2 Tips untuk menjayakan penyusuan semasa pantang, takmo lah sekerat jalan, dah bagi formula. Kalau boleh,…

Health - Post Natal

Atasi Sembelit Semasa Pantang

Alhamdulillah untuk baby Maryam, saya dah mula amalkan Shaklee sejak pregnant. Memang rasa berbeza banyak 😀 Antara yang paling best, tidur malam lebih lena. Haha. Masa pregnant Muhammad, sikit-sikit kalih badan, sikit-sikit kalih badan, asek pusing-pusing. Tapi masa pregnant baby Maryam, letak je kepala kat bantal, terus lena 😀 Tido itu nikmat okeyh Ok nak…