Health - Pregnancy

6 Sebab Kenapa Ibu Mengandung Perlu Ambil Vitamin

Untuk kehamilan, kita memang disarankan untuk mengambil pemakanan seimbang dan penuh nutrisi. Bukan takat untuk kebaikan baby dalam perut, tapi jugak untuk kesihatan ibu sepanjang kehamilan hingga ke saat bersalin. Sebab tu kalau pergi hospital, doktor akan prescribe kita dengan beberapa vitamin kehamilan. Multivitamin lah, Calcium lah, minyak ikan lah. Tapi untuk kehamilan kali ni,…

Health - Pregnancy

6 Vitamin Penting Untuk Ibu Mengandung

Untuk pregnant adik Muhammad, saya tetap makan vitamin. Cuma kali ini saya memilih untuk cuba vitamin semulajadi dari Shaklee. Teringin juga nak merasa ada beza apa ke. Kalau dulu saye tak berapa kisah sangat tentang vitamin, saye bukan lah pemakan vitamin yang tegar dan berdisiplin. Tetapi sejak ada toddler nih, uwaaaaaa!! Kena keep fit. Mana lah boleh…