Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean | kuruskan badan

Kenapa Pantang Gula & Garam Semasa Kuruskan Badan?

Untuk kuruskan badan dengan berjaya, nasi wajib ambil. Kena bagitahu siap-siap part nasi ini, sebab majoriti rakyat Malaysia salah faham bahawa kalau nak kuruskan badan, nasi tak boleh ambil. Boleh. Tapi ikut portion. Banyakkan makan sayur hijau berdaun. Kasi separuh pinggan penuh dengan sayur hijau berdaun. Makan sayur sahaja memang boleh kenyang. Saya, ibu menyusu…

Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean | kuruskan badan

5 Sebab Senaman Penting Untuk Kuruskan Badan

Senaman itu penting untuk kuruskan badan. Ya, boleh sahaja kurus tanpa bersenam. Tetapi kebanyakan orang yang kurus tanpa bersenam akan naik semula berat badan dalam keadaan tidak terkawal. Ini kerana, bila kita tidak bersenam, kita tidak membina otot. Otot kurang oksigen kurang darah. Otot akan jadi lemah. Tambah dengan makan pun kena catu. Lagi lah…

Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean | kuruskan badan

Program SLIM Bersama Khadeejah Hasmad ^_^

Saya suka tengok suami saya semakin slim. Saya seronok bantu bagi semangat kepada suami saya untuk turunkan berat badan. Saya seronok sediakan hidangan Eat Clean untuk bantu Program SLIM suami saya. Alhamdulillah walaupun hidangan sihat, tapi menu semua sedap, sampai terpaksa buat banyak sebab anak-anak pun berebut sekali. Saya dapati sejak suami saya amalkan 3…

Kolesterol | kuruskan badan | Set Kurus

Cara Menurunkan Bacaan Kolesterol Dengan Cepat

Bila kita makan makanan, contohnya pisang goreng, makanan akan melalui usus. Bila melalui usus, semua yang ada dari makanan ini akan diserap terus ke dalam salur darah. Semua termasuk vitamin, mineral, lemak dan kolesterol. [youtube id=”iMhBcOlfvYw” width=”600″ height=”340″ position=”CENTER”] Masalahnya bila terlalu banyak lemak dan kolesterol yang diserap, salur darah kita dah tak boleh nak…

kuruskan badan | Set Kurus | Tips Kuruskan Badan

Tips Kuruskan Badan Dalam Masa Sebulan!

Banyaknya cabaran nak kurus badan kan. Dah buat macam- macam, berat badan maintain je tak turun – turun. Kadang jeles tengok orang kurus tapi makan boleh tahan banyak. Pernah tak kawan2 experience simptom macam kat bawah ni:(1) Dah cuba sehabis baik untuk KAWAL SELERA makan. Setiap awal tahun, azam adalah untuk kurus ataupun turun sekianĀ²…