Meal Shakes

Cerita Cinta Saya Bersama Meal Shakes

Saya tahu Meal Shakes bagus untuk kesihatan anak-anak. Tapi bila anak asthma atau eczema je saya bagi 😛 Saya kurang suka dengan rasa dia yang macam creamy. Tapi Opening HQ Shaklee dua hari lepas betul-betul buat saya jatuh cinta dengan Meal Shakes. Masa event Shaklee, macam biasa, diorang akan sediakan minuman air masak, iaitu air…

Asthma | Meal Shakes | Omega Guard

Atasi Masalah Asthma Anak Tanpa Nebulizer

Asthma berlaku apabila ruang udara pada salur pernafasan menjadi sempit dan terdapat mukus pada saluran pernafasan. Err susah nak faham ea? Ok takpa, jom tengok gambar ni. Kalau tengok gambar, ruang pernafasan bila asthma menyerang adalah sangat sempit, hampir takda ruang. Itu yang boleh buat orang asthma hampir sesak nafas bila diserang. Punca Asthma Asthma…

Meal Shakes

Muhammad Makin Berselera Makan – Bestnya!

Adakah anak anda susah sangat nak makan sampai perlu dipaksa-paksa? Kalau makan pun, biasanya sikit sangat? Saya faham masalah anda sebab saya juga dulu menghadapi masalah yang sama… Sehinggalah saya perkenalkan Meal Shake kepada anak saya, Muhammad 🙂 Oh, sebelum itu, jom ikuti perkongsian Puan Sylvia mengenai masalah anaknya yang susah nak makan dan kerap…

anak sembelit | Meal Shakes

Vitamin Untuk Hilangkan Sembelit Anak

Seksanya sembelit. Kalau anak kecil kena sembelit, rasa macam nak tarik je najis tu keluar, kan? Pernah lah anak kecil saya sembelit, kesian tengok, menangis sambil meneran. Kita cuba peluk pun tak hilang tangisan, apa saya buat biasanya urut sahaja perut sambil berdoa cepatlah keluar. Tak sanggup mak tengok. Gambar hiasan semata-mata… Jangan biarkan anak…