Meal Shakes Shaklee – Bukan Calang-Calang Punya Multivitamin
Meal Shakes

Meal Shakes Shaklee – Bukan Calang-Calang Punya Multivitamin

Meal Shakes. Daripada nama pun dah bunyi macam supplement budak-budak kan 😛 Actually bukan budak-budak je sesuai makan, mak budak pun boleh 😀 Atok budak pun boleh tau! Ooops, asalkan tak bagi kat budak bawah setahun. Meal Shakes ada banyak kegunaan. Ia mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral. Hari ni saya nak kongsikan 3 pengalaman…

Tak Suka Telan Pil? Ini Mungkin Penyelesaian Yang Anda Cari
ESP | Meal Shakes | Tips Bertenaga

Tak Suka Telan Pil? Ini Mungkin Penyelesaian Yang Anda Cari

Jika anda salah seorang orang yang tak suka atau memang tak boleh telan pill atau tablet, jangan segan, anda tidak keseorangan 🙂 Dulu saya pun jenis payah nak telan pil. Ada sekali saya demam, mak suruh makan pil panadol, ish tak boleh terima. Rasa pahit. Tapi sekarang Alhamdulillah takde masalah nak telan pil. Hancurkan Tablet…

Tambah Selera Makan Anak Sampai Bertambah 3 Pinggan Nasi!
Meal Shakes | selera makan anak

Tambah Selera Makan Anak Sampai Bertambah 3 Pinggan Nasi!

Muhammad mula makan solid food masa umur 6 bulan kalau tak salah. Tapi masa umur 4 bulan dah mula bagi rasa jus buah oren. Alah, kalau kita makan buah oren, dia nak tumpang sekaki, saya bagi jus-jus tu je lah. Oleh kerana saya bukan ibu yang cerewet, atau ibu yang extra rajin 😛 Maka Muhammad…

Atasi Masalah Asthma Anak Tanpa Nebulizer
Asthma | Meal Shakes | Omega Guard

Atasi Masalah Asthma Anak Tanpa Nebulizer

Asthma berlaku apabila ruang udara pada salur pernafasan menjadi sempit dan terdapat mukus pada saluran pernafasan. Err susah nak faham ea? Ok takpa, jom tengok gambar ni. Kalau tengok gambar, ruang pernafasan bila asthma menyerang adalah sangat sempit, hampir takda ruang. Itu yang boleh buat orang asthma hampir sesak nafas bila diserang. Punca Asthma Asthma…

Muhammad Makin Berselera Makan – Bestnya!
Meal Shakes

Muhammad Makin Berselera Makan – Bestnya!

Adakah anak anda susah sangat nak makan sampai perlu dipaksa-paksa? Kalau makan pun, biasanya sikit sangat? Saya faham masalah anda sebab saya juga dulu menghadapi masalah yang sama… Sehinggalah saya perkenalkan Meal Shake kepada anak saya, Muhammad 🙂 Oh, sebelum itu, jom ikuti perkongsian Puan Sylvia mengenai masalah anaknya yang susah nak makan dan kerap…

anak sembelit | Meal Shakes

Vitamin Untuk Hilangkan Sembelit Anak

Seksanya sembelit. Kalau anak kecil kena sembelit, rasa macam nak tarik je najis tu keluar, kan? Pernah lah anak kecil saya sembelit, kesian tengok, menangis sambil meneran. Kita cuba peluk pun tak hilang tangisan, apa saya buat biasanya urut sahaja perut sambil berdoa cepatlah keluar. Tak sanggup mak tengok. Gambar hiasan semata-mata… Jangan biarkan anak…